El PP amenaça amb els tribunals si la Mesa del Senat «tramita iniciatives que parlen de País Valencià o Països Catalans»

La Mesa va desestimar la petició del PP perquè no s'utilitzen aquestes denominacions el passat 26 d'octubre

per NLV

Política

Els senadors valencians del PP presentant la petició a la Mesa de la cambra alta el 20 d'octubre
Els senadors valencians del PP presentant la petició a la Mesa de la cambra alta el 20 d'octubre

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La senadora valenciana i secretària general del grup parlamentari del PP al senat, Salomé Pradas, ha assegurat que la seua formació «anirà als tribunals» si la Mesa del Senat no reconsidera la petició del grup territorial valencià de tramitar només les iniciatives que porten la denominació de Comunitat Valenciana i rebutjar aquelles que utilitzen País Valencià o Països Catalans.

El PP ha presentat un escrit a la Mesa perquè «reconsidere» el seu acord perquè, afirma, «és contrari al que estableix l'Estatut d'Autonomia».

En aquesta línia, Pradas ha manifestat que la seua formació «no permetrà que la Mesa vaja en contra del que disposa la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, que fixen de manera inequívoca quina és la denominació legal de la Comunitat Valenciana».

«Permetre que es tramiten iniciatives del Senat amb les denominacions de País Valencià o Països Catalans pot fer incórrer en prevaricació els qui de manera personal des de la Mesa amb el seu vot i el seu posicionament secunden no complir amb el que marca la Llei», ha alertat. A més, ha afegit que «si alguna d'aquestes iniciatives s'aprova, pot tindre efectes fàctics, jurídics i legislatius contraris al que marca l'ordenament constitucional».

Finalment, la senadora ha lamentat que el PP s'haja «quedat sol en la defensa de la denominació de la Comunitat Valenciana». «Cap senador valencià d'un altre grup polític ha sigut capaç de donar suport a la nostra proposta. Estan còmodes amb aquestes denominacions anticonstitucionals», ha criticat.

La lliçó a Camps quan va voler vetar «País Valencià» al Congrés espanyol

L'any 2018, el president de la comissió sobre finançament, el diputat de Nueva Canarias Pedro Quevedo, va alliçonar Camps sobre el dret de qualsevol diputat a referir-se al territori valencià amb la denominació País Valencià.