El Trovam! - Pro Weekend es tanca amb el «compromís» dels agents de «reactivar» el sector musical

Més de 40 artistes han presentat els seus projectes en diversos escenaris Castelló de la Plana

per NLV

Cultura

El Trovam! - Pro Weekend es tanca amb el «compromís» dels agents de «reactivar» el sector musical
El Trovam! - Pro Weekend es tanca amb el «compromís» dels agents de «reactivar» el sector musical

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Fira Valenciana de la Música Trovam!-Pro Weekend ha tancat aquest diumenge la novena edició amb el «compromís» dels agents de «reactivar» el sector després dels «estralls» ocasionats per la pandèmia. La fira ha desenvolupat un extens programa d'activitats professionals i concerts.

Des de dimecres passat 3 de novembre, desenes d'agents s'han reunit a Castelló de la Plana per reflexionar sobre la situació actual de la indústria i més de 40 artistes han presentat els seus projectes en diversos escenaris de la capital de la Plana Alta.

La Fira Valenciana de la Música ha exercit d'«aglutinant» del món de la música una vegada «s'han superat els pitjors moments de la crisi sanitària». Enguany «s'hi ha constatat la necessitat de trobar-se de manera presencial i compartir experiències». L'esdeveniment ha servit per «prendre el pols» al sector després de la «paralització durant mesos» i en el procés d'una «lenta reactivació». A més, també s'ha convertit en el «fòrum ideal» on dissenyar els «camins de recuperació» del sector.

El Trovam - Pro Weekend va obrir les portes amb activitats destinades als membres del Circuit Cultural Valencià.  Posteriorment, a partir de dijous es va inaugurar oficialment i els assistents van poder conéixer de primera mà el Pla Estratègic de Cultura 2021-2023 dissenyat per la Conselleria de Cultura i les possibilitats que ofereix l'arribada dels Fons Europeus de Recuperació.

Un dia després, l'Auditori de Castelló de la Plana va albergar la 3a edició de les Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical), centrades en el turisme musical com a «catalitzador econòmic» i en el seu paper com a factor descentralitzador.

Per tercer any consecutiu, la Fira ha dut a terme les «Converses del Trovam!», una «oportunitat única» per escoltar la veu d'artistes i treballadors de la indústria. En aquest espai, Rozalén i Santiago Auserón han repassat les seues respectives trajectòries i han aportat les seues visions al voltant de la cultura. Intèrprets com ara Luz Casal, Christina Rosenvinge, Raül Refree, Juanma Latorre (Vetusta Morla) o Samantha ja han participat en aquests diàlegs en edicions anteriors.

Les més de 600 persones inscrites han tingut al seu abast tallers per  resoldre qüestions pràctiques relacionades amb la dinamització del negoci musical. Diversos experts han dut a terme sessions sobre la sostenibilitat a les sales de música, la normativa sobre espectacles musicals en la nova normalitat, les formes més innovadores per finançar els festivals, la distribució musical, la tecnologia aplicada al sector i les estratègies de màrqueting i comunicació.