Carles Caselles, de Smoking Souls, finalista del Premi Miquel Martí i Pol de poemes musicats en català

Les cinc cançons nominades han estat elegides d'entre 402 obres inèdites i publicades el darrer any

per NLV

Cultura

Carles Caselles, de Smoking Souls, finalista del Premi Miquel Martí i Pol de poemes musicats en català
Carles Caselles, de Smoking Souls, finalista del Premi Miquel Martí i Pol de poemes musicats en català

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El jurat del XIV Premi Miquel Martí i Pol de poemes musicats en català ha nominat els cinc finalistes, elegits d'entre 402 cançons publicades i inèdites. Les escollides són Si parlo dels teus ulls, de Miquel Martí i Pol, a càrrec de Carles Caselles (Smoking Souls); Ací em pariren i ací estic, de Vicent Andrés Estellés, a càrrec del duet que formen Clara Poch i Marçal Calvet; Rosa als llavis, de Joan Salvat-Papasseit, a càrrec de Neisha; Catarsi, d'Anna Fernández Cornellas, a càrrec de la cantautora Nunu García Duran, i El ratolí d'Enric Larreula, a càrrec de The Tyets amb el Cor Bressola, de la Catalunya Nord. La proclamació del guanyador es farà el pròxim dilluns a Barcelona. 

El premi, que s'inscriu en el Certamen Terra i Cultura, es va instituir el 2008 per iniciativa del Celler Vall Llach i la Fundació Miquel Martí i Pol per promocionar les millors cançons enregistrades amb música original i basades en poemes en llengua catalana. Anualment es premia la millor musicació d'un poema publicat el darrer any –del 12 de setembre del 2020 a l'11 de setembre del 2021-, o la millor composició inèdita presentada al certamen. El guardó està dotat amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill.

Enguany s’han presentat i enregistrat almenys 402 adaptacions de poemes en català. Els poetes més musicats han estat Joan Salvat Papasseit (27 cançons), Miquel Martí i Pol (17), Enric Larreula (12) i Enric Cassasses (10), a més de poetesses com Maria-Mercè Marçal, Clementina Arderiu i Caterina Albert.

El jurat -presidit per Lluís Llach i integrat pel músic i delegat de l'SGAE a Catalunya, Ramon Muntaner; l'actriu i rapsoda Sílvia Bel; el poeta, rapsoda i promotor Eduard Escoffet; el someller de Can Roca, Josep Roca, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau- presentarà un acte amb l'escolta pública de les cinc cançons finalistes i la proclamació del guanyador el 15 de novembre a la seu de la SGAE a Barcelona.