L’Editorial Afers, guardonada amb el IX Premi El Tempir en la categoria de País

 Els altres premiats d'enguany són Emili Rodríguez-Bernabeu i Gaspar Jaén i Urbán

per NLV

Societat, Cultura

L'editor d'Afers, Vicent Olmos | Francesc Vera | LVL
L'editor d'Afers, Vicent Olmos | Francesc Vera | LVL

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El IX Premi El Tempir en la categoria de País ha estat concedit a l'Editorial Afers, «per haver-se erigit en una editorial de referència per al conjunt de la historiografia dels Països Valencians», un objectiu assolit «gràcies a la tenacitat i al bon gust per la faena ben feta del seu director i fundador, Vicent Olmos, i a un equip reduït de persones que l’acompanyen en aquest projecte», que publica «exclusivament en valencià» al voltant de «tres eixos temàtics rellevants: la història, l’assaig i la reflexió» i ha creat un catàleg «substancial i imprescindible en l’àmbit del pensament crític històric i de la història».

Així mateix, per la publicació de la revista Afers, «aparador intel·lectual del nostre domini lingüístic, que cerca el coneixement i l’anàlisi, ha esdevingut tot un exemple de com contribuir amb exigència i honestedat a les ciències socials en català ara que tot just és a punt d’arribar als 100 números».

En la categoria Sud, ha estat premiat el poeta, crític literari i assagista Emili Rodríguez-Bernabeu, «per la seua creació poètica delicada i fina al llarg de més de cinquanta anys s’ha erigit en una de les veus poètiques més destacades del sud i del conjunt del País Valencià». També per ser un «gran crític literari» i per «la preocupació per la vertebració nacional del País Valencià i del migjorn». 

El guardó en la categoria Elx ha estat atorgat a l'arquitecte i escriptor Gaspar Jaén i Urban per «la seua dilatada i consolidada obra poètica», «el seu amor i dedicació a la Festa d’Elx», i «ser un model de fidelitat a Elx, la seua llengua, la seua cultura i les seues arrels identitàries».

Enguany, l'acte de lliurament dels Premis El Tempir tindrà lloc aquest dissabte, 13 de novembre, al restaurant el Nugolat d’Elx i serà conduït per  Gala Navarro, periodista d'À Punt. A més, hi actuarà un grup jove del sud, els Vienna, que fa un pop mediterrani, tot i que la seua producció també té tocs indiefunk i reggaeton. Els guardonats rebran com a reconeixement una escultura dissenyada i realitzada per l'artista elxà Antoni Pons.