Quan caminàvem

per Vicent Pons

Tribuna

Quan caminàvem
Quan caminàvem

Ara fa 10 anys, a Compromís teníem somnis rebels, sobreviure era part de l'essència i eixíem al carrer per a demanar signatures per una educació de 0 a 3 anys gratuïta. Ho vam aconseguir: 64.000 signatures recollides de tu a tu a tot el País Valencià.

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Hui, Vicent Marzà és conseller d'Educació i acaba d'anunciar a la Comissió d'Hisenda i Pressupostos de les Corts Valencianes la gratuïtat total de l'educació de 2 anys per una pujada pressupostària al bo infantil. No és l'única mesura en este sentit: en 2015 el pressupost per al bo infantil era de 27 milions d'euros i per al pròxim exercici serà de 68 milions d'euros. I pel que fa a les places de dos anys gratuïtes s'ha passat d'unes 2.000 places gratuïtes en 2015 a 18.000 en 2022, la totalitat.

I és que mirant les dades així és, ens vam trobar un País Valencià enderrocat i empobrit per la dreta. I seguim empobrits. I així és molt i molt complicat reconstruir un país, però ho estem fent a poc a poc i amb els pocs recursos que tenim perquè l'Estat, governat per PP, PSOE o PSOE i Podemos, ens maltracta contínuament amb un infrafinançament que ens arrossega cap arrere mentre nosaltres fem tota la força cap endavant.

Ho estem fent a Educació, Cultura i Esport, ho estem fent a Economia, al Labora, al Comerç, ho estem fent al camp valencià i a les cures i la protecció de les persones més vulnerables. I res d'açò seria possible sense tota l'embranzida que ens impulsa cap avant que ve de la força de la nostra gent que ens necessita dempeus i amb la cara ben alta.

Hui encara tenim somnis rebels, hem de sobreviure amb un finançament injust i, així i tot, ens deixem la pell per a millorar la vida de les persones. Sort que un maig de 2015 hi hagué una pluja d'estels que aconseguí que el valencianisme d'esquerres i sobiranista de Compromís entrara a les institucions per millorar la vida de les persones d'este País.

Hui, en 2021, 10 anys després d'aquella ILP de Compromís per a l'educació gratuïta de 0-3 anys, eixim al carrer de nou per a demanar signatures per la dignitat del poble valencià. Demanem el que és nostre, un finançament just per a viure millor. Els diners que ens pertoquen com a poble per millorar el rodalia, sanitat, educació, servicis socials, lluita contra el canvi climàtic... Segur que esta vegada també tornarem a caminar, farem arribar les signatures al govern de l'Estat i ens hauran d'escoltar. Comptem amb tu per a caminar de la mà.