Fran Ferri celebra que el València rebutge reunir-se amb els Yomus: «Cal expulsar l'odi dels camps»

El síndic de Compromís a les Corts valora que el club es negue a tindre «qualsevol col·laboració» a fi d'erradicar la violència

per NLV

Societat, Política

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri | EP
El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha celebrat la negativa del València a reunir-se amb els Ultra Yomus, alhora que ha instat a «expulsar l'odi dels camps de futbol».

El representant de la coalició ha fet aquestes manifestacions als corredors del parlament valencià després que el València haja anunciat aquest dijous que ha rebutjat reunir-se amb una representació del grup Ultra Yomus, als quals va expulsar de Mestalla i amb els quals es nega a tindre «qualsevol col·laboració» en el seu afany per erradicar la violència.

Sobre aquest tema, Ferri ha manifestat que fa uns anys el club «va prendre una decisió molt bona, que va ser expulsar a aquells que fomenten l'odi i no respecten els drets humans». «Crec que mantindre's en aqueixa postura és el que toca, expulsar dels camps l'odi perquè allí el que ha d'haver-hi és competitivitat, respecte a la diversitat i treball d'equip».

En la mateixa línia, el síndic de Compromís ha defensat que la gent que juga i veu els partits «és diversa» i no persones amb «pensament únic i feixista que no reconeixen els drets humans».

Ha considerat que el València és un club privat que «té totes les eines al seu abast per a expulsar de nou les persones que fomenten l'odi» i ha mostrat tota la seua confiança que l'entitat valencianista actuarà de la mateixa manera que ho va fer anteriorment expulsant del camp els violents.

Preguntat per una suposada vinculació entre els ultres amb «caceres» a la ciutat, Ferri ha dit que desconeix «si hi ha algun cas obert contra aquestes persones», però ha afegit que el que sí que sap és que «aquesta gent que ara vol tornar a Mestalla és la mateixa que fa uns mesos s'estava manifestant a Chueca, a Madrid, parlant d'expulsar dels barris» les persones LGTBI+.