El govern espanyol es compromet amb Baldoví a executar el 100% del pressupost en Rodalia

El Congrés aprova una moció de Compromís per fer inversions en el servei que eviten retards i cancel·lacions    

per NLV

Societat, Política

El govern espanyol es compromet amb Baldoví a executar el 100% del pressupost en Rodalia
El govern espanyol es compromet amb Baldoví a executar el 100% del pressupost en Rodalia

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Ple del Congrés espanyol ha aprovat una moció de Compromís en la qual es denuncia el deteriorament del servei de Rodalia al País Valencià i la situació «insostenible» que viuen els usuaris.    

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha arribat a un acord amb PSOE, Podem i ERC en la redacció del text, en la qual s'insta el govern espanyol a «executar la totalitat de les inversions en la xarxa de Rodalia valenciana, fomentar l'ús del ferrocarril i dur a terme una inversió anual que garantisca la qualitat, la millora, i la modernització de les infraestructures i del servei ferroviari del territori valencià».    

«Que tots els partits del Congrés que han intervingut en el debat de la nostra moció coincidisquen a reconéixer el deteriorament del servei de Rodalia valencià és un primer pas per començar a solucionar-lo», ha assenyalat Baldoví. Compromís considera aquest tema «imprescindible» i, per això, és una de les «principals demandes» de la formació «per votar els pressupostos generals de l'Estat». «No donarem suport a aquests pressupostos si no s'amplia la inversió en la xarxa de Rodalia valenciana i s'executen les inversions pendents», ha explicat Baldoví.

A més, en la moció aprovada els partits del govern espanyol es comprometen a «la reparació i modernització dels trens» i a «cobrir totes les places vacants de personal de Renfe i Adif de totes les categories que són crítiques per a la prestació global del servei ferroviari». Per tant, s'han de convocar «les places que s'estimen necessàries per a garantir un servei òptim».

La moció també reconeix «el caràcter de servei públic i no de negoci del transport ferroviari» i preveu que s'estudie la creació d'un nou node de Rodalia amb centre a Castelló de la Plana per vertebrar les comarques del nord i la seua connexió fins a l'Aldea-Amposta-Tortosa.