El II Encontre Audiovisual d'ACICOM porta Alejandro Amenábar i Paco Roca a la Filmoteca

En l'acte s'han analitzat les tendències actuals de la ficció a l'estat espanyol

per NLV

Cultura

El II Encontre Audiovisual d'ACICOM porta Alejandro Amenábar i Paco Roca a la Filmoteca
El II Encontre Audiovisual d'ACICOM porta Alejandro Amenábar i Paco Roca a la Filmoteca

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El II Encontre Audiovisual d'ACICOM ha reunit aquest divendres a la sala Berlanga de la Filmoteca, a València, el sector audiovisual valencià per presentar la sèrie d'Alejandro Amenábar La Fortuna. L'esdeveniment ha comptat amb l'assistència de Raquel Tamarit, secretària Autonòmica de Cultura i Esport; Maite Ibáñez, regidora d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València; José Ignació Pastor, president d'ACICOM, i Pau Vergara, director de la Cartellera Túria.

L'Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM) que «defuig la catifa roja» en el seu Festival de Cinema Ciutadà Compromés, ha celebrat aquest acte multitudinari, titulat «Els camins de la ficció», gràcies a la presència d'Amenábar i del dibuixant de còmic Paco Roca.

José Ignacio Pastor ha manifestat que «al marge de la catifa roja i les grans produccions, no podem oblidar eixa part de la societat valenciana que no vol ser un mer espectador i es llança a la creació audiovisual per difondre continguts lligats a les lluites socials del nostre territori, ja siga en defensa del medi ambient, pels drets LGBTI, la memòria històrica o les reivindicacions feministes». I ha recordat que el sector té una altra cita aquest dimecres al mateix edifici de la Filmoteca per analitzar «les dificultats de la societat civil organitzada per generar productes audiovisuals de qualitat».

En aquest II Encontre s'ha parlat de la irrupció al País Valencià de les diferents plataformes mediàtiques, un fet que ha suposat «una oportunitat única a la producció i distribució dels continguts de ficció, fins i tot a aquells nascuts en territori valencià», ja que «televisions, empreses de telecomunicacions i productores s'han llançat a una carrera pel control dels continguts d'entreteniment, especialment, de sèries i pel·lícules».

Pastor ha assenyalat que «és evident que les maneres de veure entreteniment en la pantalla han canviat i la supervivència del sector dependrà, en gran manera, de la capacitat d'adaptació a aquests nous costums. En aquest procés, les administracions públiques haurien de ser presents i apostar clarament per afavorir aquesta adaptació del sector».

Sota aquest marc teòric, s'ha fet un repàs de les tendències actuals dins de la ficció a l'estat espanyol, tan lligades a les tendències globals, gràcies precisament a aquestes plataformes capaces de vendre continguts elaborats localment, a espectadors d'arreu del món.

L'acte s'ha tancat amb un col·loqui sobre la direcció cinematogràfica al País Valencià en el qual diferents professionals del sector han analitzat les dificultats que es troben a l'hora de crear productes al nostre territori.