L’IVE es compromet a eliminar la denominació Horta Oest quan siga aprovat pel conjunt de la Generalitat

El director de l’Institut Valencià d’Estadística dona suport a la proposta de la Fundació Horta Sud, la Mancomunitat Horta Sud i el Fòrum Empresarial de l’Horta Sud

per NLV

Territori, Societat

Julio Huerta (Fundació Horta Sud), David González (Direcció General d’Estadística), Josep Ferrís (Fundació Horta Sud) i Paco Pons (Fòrum Empresarial de l’Horta Sud)
Julio Huerta (Fundació Horta Sud), David González (Direcció General d’Estadística), Josep Ferrís (Fundació Horta Sud) i Paco Pons (Fòrum Empresarial de l’Horta Sud)

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'Institut Valencià d'Estadística va rebre ahir representants de la Fundació Horta Sud, la Mancomunitat Horta Sud i el Fòrum Empresarial de l'Horta Sud per avaluar la possibilitat d'eliminar definitivament la denominació Horta Oest. En la reunió, el director general, David González, els va exposar el procediment necessari per poder dur a terme el canvi i va assumir el compromís de treballar per eliminar aquesta denominació de la codificació territorial de la Generalitat.

González va mostrar el seu posicionament favorable per suprimir aquesta denominació, tal com manifestaren ja el passat mes de juliol el director de l'Institut Cartogràfic Valencià, Xavier Navarro, i les direccions generals d'Emprenedoria i Administració Local, a través dels seus representants respectius Teresa García i Antoni Such.

No obstant això, aquest canvi en la codificació territorial no pot ser adoptat exclusivament per l'Institut Valencià d'Estadística, ja que afectarà el conjunt de la Generalitat, ni dur-se a terme de forma unilateral, sense la preceptiva autorització de l'òrgan administratiu competent, en aquest cas la Direcció General d'Administració Local.

En aquest sentit, González va anunciar que «per fer possible aquest canvi des de l'IVE ja s'ha procedit a la sol·licitud de l'informe necessari de la Direcció General d'Administració Local».

Una vegada constatada la possibilitat normativa en la codificació territorial per al conjunt de la Generalitat, serà la Comissió Interdepartamental d'Estadística la que haurà d'establir les directrius i normes tècniques generals sobre unitats territorials de l'activitat estadística pública del País Valencià.

Després de la reunió, la representació del teixit associatiu i institucional de l'Horta Sud va mostrar la seua satisfacció amb el suport mostrat per part de la direcció general i, especialment, amb la «cada vegada més properaa» eliminació de la denominació Horta Oest, que permetrà «tornar a donar coherència formal a la realitat territorial», que històricament s'ha dividit «en Horta Nord i Horta Sud, seguint la divisió natural del llit del Túria».