Oltra, a Catalá per qualificar d'«aquelarre» l'acte amb Díaz: «Entre bruixa i inquisidor, tinc molt clar el meu bàndol»

La trobada amb la ministra de Treball, Ada Colau i Mónica García se celebra aquest dissabte a València

per NLV

Política

Mónica Oltra i Yolanda Díaz | Jorge Gil | EP
Mónica Oltra i Yolanda Díaz | Jorge Gil | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La vicepresidenta, portaveu del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha replicat aquest divendres la secretària general del PP valencià, María José Catalá, qui com a portaveu del PP a l'Ajuntament de València i en una intervenció en el debat sobre l'estat de la ciutat quan es parlava d'igualtat, va instar l'alcalde, Joan Ribó, a donar suport «a la menor que va patir abusos» i a «deixar-se d'altres coses», en al·lusió a la condemna a l'educador social, exmarit d'Oltra, per abusar d'una menor tutelada.

«Les feministes, ací vostés, callen; amb els abusos a la menor a la qual la senyora Oltra no va protegir, vostés callen; a veure si a l'aquelarre feminista del cap de setmana es parla d'això», va assenyalar Catalá en referència a l'acte «Altres Polítiques», que se celebra aquest dissabte a València i en què participen la mateixa Oltra; la ministra de Treball, Yolanda Díaz; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la líder de Más Madrid, Mónica García, i la portaveu del MDyC a Ceuta, Fátima Hamed.

Oltra ha subratllat que no parla de temes que no es tracten en el ple del Consell en la roda de premsa posterior, però, davant les paraules de Catalá, ha declarat sentir «molt d'orgull de ser feminista» i «de formar part d'aquest grup de sis dones feministes». «Si amb aquelarre ens vol qualificar de bruixes, també molt orgullosa. He de recordar que les bruixes no trien la seua condició, els inquisidors sí, i entre ser bruixa i ser inquisidor, tinc molt clar quin és el meu bàndol».

En aquest sentit, ha volgut recalcar que a València, «quan governava el PP, saquejaven les arques públiques i eren protagonistes per la corrupció», mentre que ara «passen coses bones», com la designació de la ciutat com a seu dels Gay Games el 2026.