Compromís rebutja la Llei de Cadena Alimentària perquè no posa fi als preus indignes dels productes agroalimentaris

Mulet : «Sense justícia al camp s'acaben els agricultors, els ramaders, els paisatges, els pobles i els productes de qualitat»

per NLV

Societat, Política

El senador de Compromís, Carles Mulet
El senador de Compromís, Carles Mulet

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha considerat  «una oportunitat perduda» la Llei de Cadena Alimentària que es debatrà aquesta setmana a la cambra alta després del seu pas pel Congrés i ha lamentat que «es perpetue el maltractament a la primera baula d'aquesta, quan haurien de ser els principals actors i beneficiaris d'aquesta». La coalició valencianista ha retret al govern espanyol que «continue sense concedir els reequilibris i justícia que el sector reclama als carrers» i li ha recordat els compromisos adquirits per a lluitar contra els abusos dels operadors, que continuen jugant a competències deslleials, posicions de domini o revenda a pèrdues.

«El PSOE no ha tingut a bé escoltar les nostres esmenes bàsiques en aquesta matèria i entenem que la futura Llei, en cas de prosperar en aquests termes, no s'ajustaria a la normativa comunitària, per la qual cosa ens temem que hauran de vindre d'Europa a renyir o multar-nos una vegada més per no respectar aquests mínims a l'hora de legislar i deixar desemparats novament els més febles», ha assenyalat el senador.

Compromís va traslladar desenes d'esmenes procedents d'organitzacions agràries que cercaven que els agricultors tingueren eines per equilibrar el seu poder negociador en la cadena. «Però res d'això ha sigut possible per la seua nul·la voluntat sancionadora, ni la lluita contra pràctiques deslleials ni la prohibició de venda a pèrdues», ha assenyalat. «Una cosa són els compromisos de cara a la galeria quan es donen mobilitzacions i l'altra la lletra xicoteta, per la qual cosa veiem com, lamentablement, s'ha deixat perdre una oportunitat de canviar el model a un altre més just i revertir la sagnia de professionals i d'abusos que està exhaurint la rendibilitat del nostre sector primari, sense que ningú el defense», ha conclòs.

Mulet ha recordat que «sense justícia en el camp s'acaben els nostres agricultors, els nostres ramaders, paisatges, pobles i els productes agroalimentaris de qualitat» i ha lamentat «la nul·la voluntat demostrada».