Intersindical reclamarà en el VI Congrés «canviar les relacions laborals» per «no tornar a la normalitat antiga»

Maurí: «El model sindical de classe, valencià, assembleari, autònom i feminista ha d'estar present en tots els àmbits de participació institucional i de negociació col·lectiva»

per NLV

Societat

Intersindical reclamarà en el VI Congrés «canviar les relacions laborals» per «no tornar a la normalitat antiga»
Intersindical reclamarà en el VI Congrés «canviar les relacions laborals» per «no tornar a la normalitat antiga»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El VI Congrés d'Intersindical Valenciana -que se celebrarà del 19 al 21 de novembre a Alboraia (l'Horta Nord) sota el lema «La nostra veu. La nostra força»- reclamarà «transformar les actuals relacions laborals» per «no tornar a la normalitat antiga» i «avançar cap a millors condicions laborals i de vida del conjunt dels treballadors».

El portaveu d'Intersindical, Vicent Maurí, ha exposat aquest dilluns en una roda de premsa les principals «preocupacions» de l'organització que es tractaran en el conclave, com ara «els baixos salaris i pensions, la temporalitat i la precarietat i l'alta taxa de desocupació, especialment entre la gent jove». A més, ha instat a «tindre en compte l'infrafinançament tan important que patim».

En el congrés es debatrà l'informe del secretariat i es procedirà a la renovació dels òrgans sindicals. A més, hi haurà una sèrie de ponències sobre el treball de l'organització, la defensa que la política feminista siga «transversal», el finançament del sindicat i el medi ambient i la salut laboral.

La primera d'aquestes ponències estarà dedicada a la política sindical i abordarà la situació actual del món laboral al País Valencià, a l'Estat i a la resta del món, i plantejarà una sèrie de propostes de «com encarar el futur des del punt de vista sindical».

Una altra de les conferències farà un balanç «positiu» sobre el treball de l'organització sindical i convidarà a «continuar creixent per defensar millor els interessos dels treballadors». «Pensem que un model sindical de classe, valencià, assembleari, autònom i feminista com el nostre ha d'estar present en tots els àmbits de participació institucional i de negociació col·lectiva perquè hi haja una veu directa dels treballadors», ha manifestat Maurí.

D'altra banda, s'apostarà perquè la política feminista «estiga present en la negociació col·lectiva i en les relacions laborals». En aquest sentit, el portaveu ha destacat que Intersindical «va convocar la primera vaga feminista del 8 de març». «És necessari assumir la veu de la dona tant en les plataformes participatives com en l'estructura del sindicat», ha reivindicat.

Quant a la protecció del medi ambient, Maurí ha indicat que «és compatible amb la defensa dels llocs de treball i les millores» per a aquest col·lectiu. En aquest sentit, ha expressat l'oposició del sindicat a l'ampliació del port de València. La importància de la salut laboral també serà present en aquesta ponència.

En clau interna, el Congrés comptarà amb ponències sobre finançament del sindicat que, gràcies a les quotes que paguen els afiliats, té una capacitat d'autofinançament «important», a més de comptar amb subvencions de la Conselleria d'Economia Sostenible i del Ministeri de Treball.

Finalment, s'abordarà la renovació dels òrgans de gestió i s'elegirà una nova secretaria confederal amb la proposta de 30 persones que «s'autoorganitzaran» per repartir-se les diferents àrees de treball de manera «cooperativa i horitzontal».

El congrés tindrà una part més pública el divendres al matí amb un acte en el qual es tractaran «els reptes del sindicalisme en el segle XXI», que comptarà amb 30 sindicats convidats de la resta de l'estat i de Portugal, França, Itàlia i Suïssa, i d'algunes plataformes laborals com les d'aparadores i estibadors. Els moviments sindicals de Sud-amèrica no podran ser-hi a causa de la pandèmia.