El Botànic crida la ciutadania a manifestar-se contra l'infrafinançament el 20N

PSPV, Compromís i UP demanen «unitat d'acció» per «mantindre viva la flama»

per NLV

Societat, Política

El 18 de novembre del 2017 va tindre lloc una massiva manifestació que va traure al carrer la societat valenciana per a reclamar un finançament just |Daniel García-Sala
El 18 de novembre del 2017 va tindre lloc una massiva manifestació que va traure al carrer la societat valenciana per a reclamar un finançament just |Daniel García-Sala

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

PSPV, Compromís i Unides Podem han fet una crida als valencians a sumar-se a les manifestacions convocades aquest dissabte 20 de novembre contra l'infrafinançament autonòmic a Castelló de la Plana, Alacant i València. Un «crit» per mantindre viu el debat ara que altres comunitats autònomes prenen consciència de la situació. PP i Cs hi participaran, encara que rebutgen els «incompliments» del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El síndic socialista a les Corts, Manolo Mata, confia en el compromís de Sánchez perquè el País Valencià compte amb recursos suficients fins que s'aprove el nou model de finançament. «Podrem viure com si estiguérem ben finançats, com aquests tres últims anys», ha asseverat.

Per part de Compromís, Fran Ferri ha animat els valencians a eixir als carrers perquè «ja està bé de maltractaments per part del govern espanyol». Ha recordat que fa molts anys fan «tocs d'atenció» per l'infrafinançament i ara, ha destacat, hi ha consciència en la resta de l'Estat de la situació del País Valencià.

«Hem de mantindre viva la flama», ha assenyalat el síndic de la coalició, i ha demanat a la resta de partits que mantinguen la unitat d'acció i facen entendre a la ciutadania que «sense diners res va avant». A més, ha indicat, cal no oblidar el deute autonòmic vinculat a l'infrafinançament.

La portaveu d'UP, Pilar Lima, ha instat la ministra d'Hisenda, M. Jesús Montero, a complir el compromís de presentar abans que s'acabe any l'esborrany del nou model de finançament: «El 20N, la societat valenciana eixirà a exigir-ho».

També ha ressaltat un informe recent de la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (FEDEA) que advoca per revisar la normativa sobre impostos cedits per compensar l'infrafinançament, ja que veu «molt improbable» que la reforma arribe als Pressupostos de l'Estat del 2023.