Comunicat d'ENV i RV/PVE: la convocatòria del 20N no és creïble
Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací
Les manifestacions del 20-N per un finançament just, aprovats el pressupostos del 2022 pels convocants, no tenen credibilitat. Però els 32 diputats valencians i els 17 senadors valencians poden redimir-se sent lleials al poble valencià i fer-se creïbles si el dia 25 voten en contra en el ple del Congrés i abans del dia 29 en el Senat presenten esmenes i voten a favor dels interessos dels valencians
El 18 de novembre del 2017, a la ciutat de València, es va realitzar la gran manifestació «per un finançament just». Han passat quatre anys i ara de nou la Plataforma per un Finançament Just, de la qual són membres tots els partits de l’arc parlamentari valencià menys Vox, és a dir PPCV-PP, PSPV-PSOE, Compromís, Ciudadanos i Podemos, han convocat per al dia 20 de novembre tres manifestacions a Alacant, València i Castelló de la Plana, respectivament, reivindicant el mateix que fa quatre anys: «per un finançament just».
Paral·lelament, en este mes s’estan votant al parlament espanyol els Pressupostos Generals de l'Estat del 2022, on no es contemplen per a res les reivindicacions valencianes «per un finançament just». Entre els que estan votant a favor de la proposta de l’Executiu, clarament contrària als interessos valencians, tenim els següents diputats valencians, deslleials amb el poble valencià: els 10 del PSOE, els 4 de Podemos i 1 de Compromís.
Per altra banda, els que han plantejat esmenes a la totalitat però que en cap d’elles es contempla la reivindicació valenciana «per un finançament just», tenim als també deslleials al poble valencià: els 8 del PP, els 7 de VOX i els 2 de Ciudadanos.
Al beneit de Baldoví, la ministra Montoro li va treure el vot amb la promesa que en este mes presentaria la seua proposta de reforma del finançament autonòmic, però no va deixar de dir que el PGE del 2022 compleix amb l'estatut d'autonomia valencià, a través de la inversió territorialitzada. La proposta encara no es coneix, però el vot del valencià ja el té la ministra espanyola.
Ara estos polítics deslleials amb el poble valencià que els ha votat, més els sindicats del règim de CCOO i UGT i la patronal dels gran empresaris, la CEV, ens convoquen a una nova manifestació el 20-N. Amb la voluntat manifesta dels partits convocants per aprovar els pressupostos o de no esmenar-los en la línia de la defensa dels interessos dels valencians, eixa convocatòria no és creïble, és una farsa.
Però la partida no està encara liquidada. Falta el ple del dia 25 en el parlament, on els diputats valencians es poden redimir i poden demostrar que no són deslleials amb els valencians votant en contra. I si amb això no poden tombar els pressupostos, llavors restaria el pas pel Senat. Disset són els senadors valencians que poden mostrar la seua lleialtat al poble valencià que els ha elegit per a defensar els interessos dels valencians, presentant les esmenes necessàries perquè es contemple en els pressupostos la justícia cap als valencians espoliats i, si no prosperen, votar també en contra.
Sense eixe compromís la convocatòria del 20-N és una farsa. La batalla està en les institucions. Els que s’han de mobilitzar, este mes i abans de finalitzar l’any, són els 32 diputats valencians del Congrés i els 17 senadors valencians del Senat.
A continuació, els noms dels diputats i senadors valencians que s’han de mobilitzar i plantar cara a l’Estat espoliador, en el Congrés i en el Senat.
Congrés dels Diputats
PSOE: José Luis Ábalos, Ana Botella, Vicent Sarrià, Josefa Andrés, Susana Ros, Germán Renau, Pedro Duque, Patricia Blanquer, Alejandro Soler i Yolanda Seva.
Unides Podemos: Roser Maestro, Rosa Maria Medel, Marisa Saavedra i Txema Guijarro.
Compromís: Joan Baldoví.
PP: Belén Hoyo, Vicente Betoret, Luis Santamaría, Óscar Gamazo, Óscar Clavell, César Sánchez, Macarena Montesinos i Agustín Almodóbar.
Vox: Ignacio Gil Lázaro, Cristina Esteban Calonje, Julio Utrilla, Alberto Asarta, Manuel Mestre, José María Sánchez i Eduardo Luis Ruiz.
Ciudadanos: María Muñoz i Marta Martín.
Senat
Designats Corts Valencianes
- Emilio Torres Argüeso (GPMX)
- Antonia Bueno Alonso(GPS)
- Alberto Fabra Part (GPP)
- Joan Lerma Blasco GPS)
- Carles Mulet Garcia (GPIC)
Electes por circumscripcions
- Alacant
- José Asensi Sabater (GPS)
- Ana Martínez Zaragoza (GPS)
- Adelaida Pedros Roldán (GPP)
- Pablo Ruz Villanueva (GPP)
- Castelló
- Ana Belén Edo Gil (GPS)
- Vicente Martínez Mus (GPP)
- Salomé Pradas Ten (GPP)
- Artemi Vicent Rallo Lombarte (GPS)
- València
- Mercedes Berenguer Llorens (GPS)
- Francisco Javier de Lucas Martín (GPS)
- Ruben Fausto Moreno Palanques (GPP)
- Fernando de Rosa Torner (GPP)
Hem d’esperar la votació dels 32 diputats valencians al Ple del Congrés el dia 25; hem de veure qui dels 17 senadors valencians presenten esmenes al Senat abans del 29 i quines seran les seues decisions en la votació final. Una vegada passat eixe calendari, és quan caldria valorar la situació i decidir què cal fer. Perquè si els resultats són previsiblement negatius per als interessos dels valencians, l’objectiu de la mobilització, de la manifestació, hauria de ser per a demanar la dimissió de tots els representants polítics deslleials al seu poble perquè s’hagen plegat als seus amos de Madrid, una mobilització que encetara un moviment per anar organitzar-nos per a tombar este règim del 78-39-1707, antivalencià, dinàstic, corrupte, espoliador i tirànic.