Qui vol furtar el «cocido» madrileny?

per Salvador Vendrell

Columnistes

Qui vol furtar el «cocido» madrileny?
Qui vol furtar el «cocido» madrileny?

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Supose que els tres partits de la dreta extrema parlamentària valenciana reaccionaran, amb indignació i contundència, al dur atac de la presidenta de la Comunitat de Madrid als valencians pel repartiment dels fons europeus de reconstrucció per la pandèmia. Ajudes que permetran al Govern valencià de disposar d’un bon grapat de milions d’euros per a la reactivació econòmica després dels durs temps que hem passat. Ayuso deu pensar que, mentre els madrilenys estaven exercint la llibertat fent-se cerveses en un bar, els valencians els hem pillat descuidats i els hem pispat part dels diners que els corresponien. Ella, com a presidenta, no pot entendre que el País Valencià, «governat per l’esquerra i l’ultraesquerra» reba un poc més del pastís del que li ha tocat sempre. I planteja un món al revés, un món que ningú no es pot creure. ¿Qui és pot creure que els «esquerrans i nacionalistes radicals» que governen la Generalitat Valenciana han posat la cova a Madrid per a, des d’allí, governar? Com es pot dir que el País Valencià està privilegiat i Madrid marginada? És molt senzill, digueu que no és veritat.

Ara resulta que el poble valencià vol furtar-los el «cocido» i obligar-los, a tots els madrilenys, a parlar en català, modalitat valenciana. Per això, l’executiu regional «d’Espanya dins d’Espanya» està disposat a acudir als tribunals. Ja ho havien advertit: «No ens quedarem amb els braços plegats davant una discriminació inacceptable per injusta, i per descomptat, en el moments menys adequats». Supose que el tracte de favor que ens ha fet el govern de l’altiplà, els diners que diu que s’han endut els valencians, els vol per compensar els diners que ha regalat, que ha deixat d’ingressar, per afavorir les classes altes madrilenyes a través de l’eliminació de tributs que sí que cobren altres autonomies com la valenciana.

Estic convençut que el president del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, i els seus socis, que estimen amb un desesperat dolor aquesta nostra, pobra, pàtria, reivindicaran i defensaran amb totes les seues forces els nostres drets com correspon davant la presidenta madrilenya. Abandonaran la guerra nominalista contra la denominació País Valencià i, finalment, es dedicaran a defensar els nostres diners davant la seua companya de Madrid. Són els més indicats, perquè són els seus amics en aquesta terra i compliran amb la seua obligació. No només defensaran els «duros» que hem aconseguit, sinó que, a més, li explicaran tots els greuges històrics —i no
tan històrics— que ha patit aquest país en qüestió de finançament. I, com va dir Carlos Mazón, «pressionaran més que el PSPV perquè el finançament siga just».  Tota la dreta extrema valenciana, que s’estima Espanya tant com la nostra terra, no permetrà que Ayuso «tracte d’incendiar i generar confrontació entre les comunitats autònomes» amb les seues crítiques al País Valencià pel repartiment dels fons europeus de reconstrucció. Segur que els responsables del PP, de Ciutadans i de Vox d’aquest antic Regne reprovaran la presidenta madrilenya. Segur que l’advertiran i no cauran en el parany d’encendre el foc entre la comunitat «d’Espanya dins d’Espanya» i les altres.