El festival del llibre Sindokma torna a la presencialitat amb més de 30 editorials independents

La trobada tindrà lloc al Centre Cultural La Nau de València del 26 al 28 de novembre

per NLV

Cultura, InfoLlibres

El festival del llibre Sindokma torna a la presencialitat amb més de 30 editorials independents
El festival del llibre Sindokma torna a la presencialitat amb més de 30 editorials independents

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Sindokma Festival del Llibre tornarà a la presencialitat en la seua sisena edició, que se celebrarà del 26 al 28 de novembre en el Centre Cultural La Nau de València amb la presència de més d'una trentena d'editorials independents.

El certamen, que impulsen MAKMA i l'associació cultural APACC, reunirà editorials, segells d'edició contemporània i llibre d'artista del mapa cultural valencià i estatal per a reafirmar «la seua aposta i ratificació del paper i del sector del llibre independent», recalca l'organització en un comunicat.

Presentacions, taules redones i tallers infantils i juvenils són algunes de les propostes del festival, que compta per a la composició de la imatge creativa del cartell amb la il·lustradora i dissenyadora gràfica Marga Villaverde (àlies Mintchocollage). Ideat a partir de la pregunta «Per a què serveix un llibre?», l'artista ofereix resposta abans d'ultimar la seua proposta per al cartell: «Per aprendre, per entretindre'ns, per emocionar-nos... Tot això ja ho sabíem. Però també serveix per a endolcir-nos la vida?».

Enfront d'això, Villaverde assevera que «vivim en una època en la qual mesurem cada gram de sucre que fiquem en el cos, però tenim la sort de poder comptar amb un objecte que serveix per al mateix fi i del qual podem atipar-nos sense por als efectes adversos en l'organisme».

«Molt al contrari, tots són beneficis: els llibres curen l'ànsia de coneixement, alimenten la necessitat de viure altres vides, alleugen la soledat i omplin la nostra existència de noves emocions», afegeix.

Sindokma Festival del Llibre té la col·laboració del Centre Cultural La Nau, la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, la Regidoria de Patrimoni Cultural i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València i la comissió de l'Any Berlanga de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València.