Sedajazz rep el Premi d'Honor de la Música Valenciana 2021 pels seus 30 anys de promoció del jazz

per NLV

Cultura

Sedajazz rep el Premi d'Honor de la Música Valenciana 2021 en homenatge als seus 30 anys de promoció del jazz
Sedajazz rep el Premi d'Honor de la Música Valenciana 2021 en homenatge als seus 30 anys de promoció del jazz

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El col·lectiu Sedajazz rebrà enguany el Premi d'Honor dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana en homenatge als seus 30 anys de carrera. Una llarga trajectòria dedicada a promocionar el jazz al País Valencià, a través de la seua escola, els discos i les publicacions, sota la direcció de Francisco Ángel Blanco Latino.

En aquestes tres dècades en què el jazz s'ha convertit en «un mar de llibertat» per a aquest col·lectiu, més de 1.000 alumnes han passat per l'escola, els tallers i els seminaris. També ha enregistrat 15 discos i ha publicat diverses obres en la seua editorial. Cal afegir-hi els més de 3.000 concerts arreu del País Valencià i en altres països.

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, que ha anunciat aquest dimecres el premi, ha destacat que Sedajazz és «un col·lectiu de músics de primer nivell que enguany celebren 30 anys no sols en els escenaris, sinó també en la seua faceta formativa, d'on han eixit tants artistes de prestigi dedicats al jazz».

«Considerem molt apropiat aquest reconeixement perquè Sedajazz s'ha convertit en un punt de trobada per crear, per aprendre i per difondre el jazz en l'àmbit internacional. És un projecte singular d'ensenyament de música creativa, promotora de concerts i festivals, segell discogràfic i una marca que referencia a més de cent músics professionals formats a través del contacte directe amb el millor jazz internacional», ha comentat Vicent Marzà.

Cerimònia per a la música

La gala dels IV Premis Carles Santos se celebrarà el divendres 26 al Teatre Principal de Castelló de la Plana, i com a novetat, no tindrà presentador, sinó que la mateixa música, en totes les seues variants i manifestacions, serà el fil conductor de la cerimònia. Cançons de la música valenciana de tots els estils i èpoques seran els fonaments que construiran un acte dinàmic, ple de ritme, on els músics seran una vegada més els protagonistes.

Segons el director artístic de la cerimònia, Vicent Colonques: «Veus conegudes de la música valenciana actual interpretaran hits valencians arreglats expressament per a l'ocasió, i l'escenografia situa en tot moment la música al centre».