Quatre detinguts per presumpte maltractament a un jove tutelat en una residència concertada del Campello

Oltra: «Hem posat els mitjans perquè aquestes situacions es detecten i corregisquen»

per NLV

Societat

Quatre detinguts per presumpte maltractament a un jove tutelat en una residència concertada del Campello
Quatre detinguts per presumpte maltractament a un jove tutelat en una residència concertada del Campello

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones per un presumpte maltractament i vexacions a un jove tutelat en una residència concertada del Campello (l'Alacantí), dedicada a l'atenció a joves amb trastorn de l'espectre autista, segons han informat fonts coneixedores de la investigació.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va traslladar els fets a Fiscalia després d'una inspecció d'ofici que va fer al centre. El departament dirigit per Mónica Oltra va elaborar un informe que va entregar al ministeri públic. La Conselleria ha destacat que estan col·laborant amb Fiscalia i que n'han posat a disposició tota la documentació. A més, ha comunicat als familiars dels interns les places disponibles en altres centres per si en decideixen el trasllat.

Es tracta d'un habitatge tutelat concertat des d'agost del 2018 amb la Conselleria d'Igualtat i que, segons explica l'associació que se n'ocupa al seu web, és la llar funcional per a un grup mixt de set joves que accedeixen al centre a través del sistema de dependència.

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha valorat el reforç d'aquestes inspeccions que ha dut a terme el seu departament: «Hem posat tots els mitjans perquè aquestes situacions es detecten i es corregisquen». En aquest sentit, ha remarcat l'increment d'inspectors que s'ha dut a terme els últims anys, que ha passat de 7 el 2015 a 34 en l'actualitat. També ha recalcat que en la llei d'acompanyament dels pressupostos es contempla augmentar «encara més» la inspecció.

«Per a nosaltres és fonamental que hi haja uns serveis de dignitat i de respecte» i, «quan es detecta una situació de maltractament que no és tolerable per a la dignitat humana, col·laborem amb la Fiscalia per reconduir la situació», ha asseverat Oltra.

Així mateix, ha insistit que el centre és de titularitat i gestió privada. «Quan es privatitza, és quan més fa falta el control», ha manifestat.