Compromís demana 12 milions més per a À Punt amb l'objectiu de reforçar «la Ford del sector audiovisual»

El pressupost de la CVCM per al 2022 està per davall del que marca la llei de creació de l'ens

per NLV

Societat, Política

Aitana Mas, Mònica Àlvaro i Fran Ferri
Aitana Mas, Mònica Àlvaro i Fran Ferri

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Compromís ha anunciat una esmena als Pressupostos de la Generalitat Valenciana del 2022 amb l'objectiu d'augmentar en 12 milions el pressupost de la radiotelevisió pública À Punt, que han considerat «la Ford del sector audiovisual».

Així ho han anunciat el síndic, Fran Ferri, i les portaveus adjuntes Aitana Mas i Mònica Àlvaro en declaracions als mitjans durant el ple de les Corts d'aquest divendres. Àlvaro ha apuntat que, amb els comptes actuals, el pressupost de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació està per davall del que marca la llei de creació de l'ens.

Ferri ha remarcat que À Punt genera «molta faena en sectors productius de l'audiovisual, les actrius, actors, productors, guionistes», i ha apostat perquè l'ens puga continuar realitzant coproduccions amb altres televisions, com ara  La mort de Guillem, amb TV3.

Així mateix, ha recordat que els grups del Botànic estan treballant perquè siga la Generalitat qui assumisca el pagament que hauria de realitzar À Punt per l'IVA arran del canvi de criteri de l'Agència Tributària.