El Consell declara el 2022 «Any Joan Fuster» pel centenari del naixement de l'escriptor

Es crearà una comissió commemorativa adscrita a Presidència de la Generalitat

per NLV

Cultura, Política

El Consell declara 2022 'Any Joan Fuster' pel centenari del naixement de l'escriptor valencià
El Consell declara 2022 'Any Joan Fuster' pel centenari del naixement de l'escriptor valencià

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Consell ha aprovat aquest divendres el decret pel qual es declara el 2022 «Any Joan Fuster» pel centenari del naixement de l'escriptor de Sueca. Així mateix, ha donat el vistiplau a la creació de la comissió commemorativa per al desenvolupament dels actes que se celebren i que s'adscriu a la Presidència de la Generalitat.

Seran membres de la comissió les persones titulars de la Presidència de la Generalitat, que exercirà la presidència; la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, que exercirà la vicepresidència primera, i el Ministeri de Cultura i Esport, que exercirà la vicepresidència segona.

També formaran part de la comissió les persones titulars de la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport, la Presidència del Consell Valencià de Cultura, la Presidència de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Direcció general de Promoció Institucional,  la Direcció general de Cultura i Patrimoni,  la Direcció de l'Institut Valencià de Cultura, la coordinació de la Càtedra Joan Fuster i la Universitat de València, i la persona comissionada i comissionada adjunta per a la commemoració de l'Any Joan Fuster.

A més, es crearà un comité d'honor integrat per les Corts, el Ministeri de Cultura i Esport, el Consell Valencià de Cultura, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Universitat de València-Estudi General, Xarxa Vives d'Universitats, l'Ajuntament de Sueca, Institució Alfons el Magnànim, Institut d'Estudis Catalans, Institut Ramon Llull i els hereus de Joan Fuster.

Funcions de la comissió commemorativa 

A la comissió, li correspon establir les pautes per a la realització de les accions i activitats de l'Any Joan Fuster i aprovar el programa general dels actes commemoratius, així com la coordinació amb altres organismes públics que formen part del comité d'honor o altres que s'hi puguen adherir.

Per facilitar el desenvolupament de les seues funcions, es crearà un comité executiu integrat per la persona comissionada i la comissionada adjunta per a la commemoració de l'Any Joan Fuster, que ho presidirà, i altres quatre persones pertanyents a la comissió.

Durant l'any 2022, la Generalitat i les entitats integrants del seu sector públic instrumental utilitzaran, en la papereria bàsica, comunicacions, suports publicitaris i altres elements identificatius, una marca representativa de la commemoració.