Rebutjades les esmenes a la totalitat de l'oposició als pressupostos de la Generalitat

Els grups del Botànic han criticat el discurs «fàcil» de l'oposició, ja que pensen que «no té base»

per NLV

Política

Rebutjades les esmenes a la totalitat de l'oposició als pressupostos de la Generalitat
Rebutjades les esmenes a la totalitat de l'oposició als pressupostos de la Generalitat

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Les tres esmenes a la totalitat a la llei de pressupostos de la Generalitat de PP, Ciudadanos i Vox han sigut rebutjades aquest divendres amb els vots en contra del Botànic.

Durant el ple de les Corts d'aquest divendres, els grups de l'oposició han defensat les seues propostes, ja que consideren els comptes «irreals» i que «tot és mentida».

Els grups del Botànic han criticat el discurs «fàcil» de l'oposició, que pensen que «no té base» i que contribueix a un «sabotatge» al futur del País Valencià.

Al principi de la sessió, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha sol·licitat el vot favorable dels grups per als pressupostos de la «nova normalitat post-pandèmica». En la seua intervenció, Soler ha remarcat el «consens i l'acord» que han suscitat en el Consell.

Amb els 52 vots del Botànic, aquestes tres esmenes no han sigut acceptades i els comptes del 2022 continuen el seu tràmit parlamentari a la cambra. No obstant això, hi ha hagut un problema tècnic durant la votació de l'esmena de Vox, quan una diputada de la bancada de l'esquerra no ha pogut emetre el seu vot, un fet que no ha variat el resultat.

Una vegada rebutjades les esmenes a la totalitat, les quantitats globals del pressupost queden fixes i només es permet fer canvis dins del que ja està comptabilitzat. Ara s'obri el termini per presentar esmenes parcials fins al dia 30 de novembre.

Mentrestant, les esmenes a la totalitat de la llei d'acompanyament es debatran el dilluns. «Senyories, agafen forces aquest cap de setmana, que el dilluns tornem», ha fet broma el president, Enric Morera.