Puig creu que la participació en la manifestació pel finançament no va ser un «fracàs»: «Qualitativament va ser important»

Sosté que «s'ha avançat molt encara que no ho semble»

per NLV

Política

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la manifestació per un sistema de finançament just per al  País Valencià | Jorge Gil | EP
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la manifestació per un sistema de finançament just per al  País Valencià | Jorge Gil | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat que la participació en la manifestació per un finançament just per al País Valencià celebrada aquest dissabte a Alacant, Castelló de la Plana i València no va ser un «fracàs» i pensa que «més enllà del quantitatiu, qualitativament va ser molt important», ja que «es tractava d'intentar evidenciar que la cohesió és bàsica».

Puig ha indicat que «cal tindre en compte quines eren les previsions meteorològiques», que anunciaven intenses precipitacions en l'interval de la celebració, encara que finalment no es van materialitzar.

D'altra banda, ha negat que haja rebut alguna trucada per part d'algun membre del govern espanyol després de la manifestació d'aquest dissabte i ha remarcat que la reivindicació «no és contra ningú, sinó a favor d'una Espanya més cohesionada i en la qual tots els espanyols siguem iguals».

En aquest sentit, ha defensat que «s'ha avançat molt encara que no ho semble» i ha ressaltat que ha sigut «la primera vegada que en una manifestació d'aquestes característiques ha acudit un partit important de l'oposició», en referència al PP.

El cap del Consell ha expressat que la solució a l'infrafinançament que pateix el País Valencià «no depén del govern espanyol, sinó del govern de l'oposició de la societat civil espanyola».

«Cal entendre una Espanya en la qual tots els ciutadans siguen iguals i al mateix temps s'admeten les diferents singularitats que hi ha», ha expressat Puig, qui ha posat com a exemple el repartiment dels fons COVID per comprovar que «ja hi ha hagut una mirada diferent». «En el conjuntural estem avançant, en l'estructural encara no», ha afirmat.

Malgrat això, ha advocat per buscar un acord que «atenga els territoris d'Espanya i a les forces polítiques» perquè el govern espanyol «per si mateix no pot fer-lo». «És una solució que hem de buscar entre tots amb una mirada inclusiva», ha conclòs.