Sis víctimes de violència de gènere acudeixen cada dia per primera vegada a una Oficina d'Assistència el 2021

Quasi un terç de les dones ateses té entre 31 i 40 anys i més de la meitat, fills o filles a càrrec seu

per NLV

Societat

Manifestació nocturna feminista a València el passat 28 de maig | Mathias Rodríguez
Manifestació nocturna feminista a València el passat 28 de maig | Mathias Rodríguez

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Sis dones víctimes de violència de gènere, de mitjana, han acudit cada dia per primera vegada a rebre ajuda a la Xarxa d'Oficines de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte el 2021. En concret, un total de 1.052 persones s'han dirigit per primera volta a un dels 33 centres que la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública té desplegats arreu del País Valencià.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha revelat aquestes dades aquest dimecres, la vespra del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere que se celebra, per mandat de l'ONU, cada 25 de novembre.

Bravo ha recordat que la xarxa d'oficines «forma part de l'ecosistema de recursos que la Generalitat ha posat en marxa per generar en les víctimes espais de confiança i que senten que tenen a la seua disposició totes les mesures d'atenció i protecció per poder eixir de l'infern en el qual viuen elles i les seues famílies».

En el període comprés entre gener i setembre d'enguany, les oficines van atendre, per primera vegada, un total de 1.569 persones per la seua condició de víctimes. D'elles, el 67 per cent corresponien a víctimes de violència de gènere, que és la primera causa d'assistència en la xarxa des del 2018.

En relació amb l'edat de les dones, quasi un terç té entre els 31 i 40 anys i el 26 per cent, entre 41 i 50. Més de la meitat d'elles té, a més, fills o filles a càrrec seu. Davant d'aquestes xifres, la consellera manté que és «una absoluta irresponsabilitat que hi haja qui encara considere la violència de gènere com un problema privat, el banalitze o intente fer comparacions odioses des de posicions reaccionàries».

«La violència de gènere és un problema d'Estat i consegüentment cal tractar-lo. Per això és necessari que totes les institucions públiques i la societat civil treballem conjuntament per a erradicar-lo», ha conclòs.