València multiplica per sis les ajudes per promocionar el valencià als comerços

L'increment respon a l'augment d'establiments que han decidit fer accions en aquest sentit

per NLV

Societat

València multiplica per sis les ajudes per promocionar el valencià als comerços
València multiplica per sis les ajudes per promocionar el valencià als comerços

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'Ajuntament de València multiplica per sis les ajudes als comerços per a la promoció del valencià enguany.  La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha subratllat que «gràcies a la campanya de difusió duta a terme pel Gabinet de Normalització Lingüística les ajudes s'han multiplicat per sis». En concret, la quantitat que l'Ajuntament de València abonarà pròximament als establiments comercials per aquests conceptes passa dels 6.486 euros del 2020, als 39.476,94 euros que s'entregaran en aquest exercici.

Notario ha destacat que «l'increment de les ajudes respon a l'augment del nombre de comerços de la ciutat que han decidit fer accions de promoció del valencià de cara a millorar l'atenció que presten a la seua clientela» i que, «sens dubte, redundarà en una major satisfacció d'aquesta». També ha indicat que, gràcies a aquestes ajudes, els comerços valencians contribueixen a donar més visibilitat a una de les dues llengües oficials de la ciutat.

Per poder ser beneficiari d'aquestes ajudes, s'exigia una sèrie d'accions i requisits en la convocatòria. Entre aquestes, els comerços sol·licitants havien d'haver retolat en valencià, també haver elaborat en valencià els materials publicitaris en diversos formats (impresos amb mitjans tradicionals o en format electrònic), i haver millorat la identitat corporativa o haver creat un espai web en valencià. En total, se subvencionen 52 accions repartides entre sis programes diferents.

Tots els comerços i establiments que siguen beneficiaris de les ajudes rebran un distintiu, a través del Gabinet de Normalització Lingüística, que els identificarà com a comerç que promociona l'ús del valencià, i que podran lluir a l'entrada dels seus locals. Notario ha explicat que està previst que més endavant, aquest distintiu es podrà distribuir també entre els comerços que, malgrat no haver demanat l'ajuda, ja facen algun tipus d'acció de promoció de la nostra llengua.