La Conlloga Muixeranga de Castelló de la Plana celebra el huité aniversari aquest dissabte

L'acte central serà una actuació a la plaça de l'Hort dels Corders de la capital de la Plana Alta a les 12 h

per NLV

Territori, Societat

La conlloga muixeranga de Castelló (de la Plana) celebra el seu vuité aniversari
La conlloga muixeranga de Castelló (de la Plana) celebra el seu vuité aniversari

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Conlloga Muixeranga de Castelló de la Plana celebrarà els seus huit anys amb una actuació a la plaça de l'Hort dels Corders aquest dissabte, 27 de novembre, a les 12 h. Aquesta actuació serà la primera que ofereix la Conlloga després de l'any i mig d'aturada obligada. Per això, el col·lectiu ha assenyalat que «els seus membres tenen moltes ganes i il·lusió després d'haver pogut reiniciar els assajos amb l'objectiu de tornar a les places.

Enguany, la Conlloga celebrarà l'aniversari «d'una manera especial per les circumstàncies», però això «no vol dir que no serà espectacular i amb totes les mesures de seguretat». Després de l'actuació la Conlloga continuarà la festa al seu Cau Muixeranguer amb un dinar de germanor, altres activitats lúdiques i el concert de Hit Parit.

La Conlloga va reiniciar el passat mes d'octubre els assajos de la nova temporada després de l'aturada obligada per la pandèmia de la COVID amb totes les mesures de prevenció necessàries, «però amb la mateixa il·lusió de continuar superant-nos i assolir nous reptes», han assegurat.

D'altra banda, ha informat que els dies dels assajos, oberts a qualsevol persona independentment de l'edat, sexe o condició física, són els dimarts (assaig voluntari de tècnica muixeranguera) i els divendres (assajos de la xicalla i general) i  tenen lloc al Cau Muixeranguer de Castelló de la Plana (Avinguda de l'Alcora, 24).


L'associació disposa actualment de més de 250 membres i està present en moltes manifestacions de la cultura popular de les comarques valencianes del nord.