El Congrés aprova l'esmena de Compromís per augmentar les ajudes contra la plaga del «cotonet» 


Baldoví celebra haver aconseguit un fons de 500.000 EUR, que se suma als 3 MEUR de la Conselleria d'Agricultura

per NLV

Societat, Política

Parany amb feromones contra el «cotonet» | GVA
Parany amb feromones contra el «cotonet» | GVA

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Congrés ha aprovat aquest dimecres l'esmena transaccional entre Compromís i el govern espanyol per a la creació d'un fons de mig milió d'euros per a la lluita contra la plaga del «cotonet» que afecta els cítrics valencians i que ja afecta territoris com ara Múrcia, Andalusia i Catalunya.

Baldoví ha celebrat que el govern de l'Estat se sume a les accions de la Conselleria d'Agricultura, que atorgarà tres milions d'euros en ajudes als agricultors afectats per la plaga el 2022, malgrat que admet que encara queda moltíssim a fer, ja que, segons la Unió de Llauradors, la plaga ha suposat per als agricultors unes pèrdues de 120 milions.

Compromís alerta que calen mesures dures per frenar plagues com la del «cotonet» o la taca negra i exigeix al govern espanyol que demane el tancament de la importació a través dels ports dels cítrics procedents de Sud-àfrica i d'altres països mentre no hi haja garanties plenes que no són portadores de plagues.

El diputat valencianista considera que «quatre anys després de la posada en marxa de l'Acord comercial de la Unió Europea amb Sud-àfrica, la citricultura valenciana ha encadenat les seues pitjors campanyes amb incalculables pèrdues i s'ha generat un alt risc fitosanitari». «Hui celebrem que el govern espanyol comence a implicar-se en la lluita contra el "cotonet", però cal anar més enllà i revocar un acord perillós per al medi ambient i per als treballadors i empreses del sector citrícola», ha conclòs.