Torna a València «EDITA», la trobada internacional d'editors independents

La seu serà una vegada més a l'Sporting Club Russafa i tindrà lloc els dies 10 i 11 de desembre

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Torna a València «Edita», la trobada internacional d'editors independents
Torna a València «Edita», la trobada internacional d'editors independents

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

«EDITA», la trobada internacional d'editors independents, fundada per l'editor i escriptor valencià Uberto Stabile, que se celebra des del 1994 a Punta Umbría, Huelva, i a diversos països d'Amèrica Llatina com Mèxic, Colòmbia, Brasil i Portugal, desenvolupa des del seu vinté aniversari, el 2014, els anomenats «EDITA Nòmada» trobades locals i itinerants que reprodueixen el model original, un espai centrat en l'edició independent, la poesia i l'art experimental.

València, juntament amb Bilbo, Sevilla i Càceres, acull cada any l'edició de l'«EDITA Nòmada». La seu serà una vegada més a l'Sporting Club Russafa (carrer de Sevilla 5), i tindrà lloc els dies 10 i 11 de desembre, amb un intens programa d'activitats que van des de la presentació de llibres, passant pels recitals poètics, les performances i l'exposició i mostra de les 20 editorials presents a la trobada, procedents majoritàriament d'Andalusia, Euskadi, Aragó i Catalunya, encara que la major part de les publicacions procedeixen del País Valencià: Anagramo Editorial, edicions Babilònia, Contrabando, Boca A baix, Canibaal, Intrèpides, Unaria i el mateix Sporting Club Russafa, que presentarà el Premi de Literatura Experimental 2020, Flipànticus, obra de Gontrán Chàfer.

Al voltant de quaranta artistes, poetes i editors participen en aquesta edició, on la creació poètica i experimental té una àmplia representació: Bartolomé Ferrando, Lola Andrés, Rafael Camarasa (recent premi Ciutat de Burgos), Carles Cano, Laura Giordani, Víktor Gómez, Itziar Rekalde, Manel Costa, Francisco F. Meneses, Martaerre o Nacho Escuín entre moltes altres veus.

La inauguració de la trobada tindrà lloc el divendres 10 de desembre a les 19h. i anirà a càrrec dels responsables de l'espai Emiliano Barrientos, Manel Costa i del director i fundador d'«EDITA», Uberto Stabile.