El III Festival Memètika acull autors de referència dels mems en valencià

La trobada, organitzada per Plataforma per la Llengua, tindrà lloc a l'Octubre CCC de València aquest dissabte

per NLV

Cultura, Llengua

Autors «de referència» del mem en valencià es donen cita en l'III festival Memètika
Autors «de referència» del mem en valencià es donen cita en l'III festival Memètika

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València acollirà aquest dissabte la tercera edició del Festival Memètika, una trobada dedicada a la cultura del mem en valencià que organitza Plataforma per la Llengua.

El certamen, que compta amb la col·laboració de l'associació ACICOM i la Generalitat, reunirà «autors de referència», com Kalebarraka, Valencianismes o Memes de la Valldigna, informen els responsables de l'esdeveniment.

El festival arrancarà amb un taller sobre «la cultura memètica» a càrrec de Pau Picó, de Kalebarraka, i continuarà amb la projecció comentada de les obres de Marrimemesval, Valencianismes i Xufet. Finalment, s'impartirà una formació sobre els usos didàctics dels mems, a càrrec de Carles López Cerezuela, expert en comunicació multimèdia i coordinador de la jornada.

En el Memètika 2021 també participaran col·laboradors com ara Som Gent Random, Horta Valenciana, la Xiqueta Wapa Wapa, Memes de la Valldigna, Memes la Safor, Rock a la Marina, Memes riberencs, Palestra, Peimpampum, Secta panca o Amb l'Església hem topazi.

La jornada té la voluntat de «promoure el valencià en les noves formes de comunicació i, en concret, en els mems, que en els últims anys s'han convertit en un fenomen viral i en un dels grans protagonistes del món digital», destaquen des de l'organització.

«Aquestes creacions —continuen— tracten l'actualitat política, els esports o la música en clau d'humor i de manera crítica i és fonamental que es facen en valencià per a fomentar la llengua entre els joves i normalitzar-la en internet».