Encetem la campanya #RecuperemDiariLaVeu amb el suport del món de la cultura

L'objectiu és assolir 1.000 agermanaments enguany

per NLV

Societat

Encetem la campanya #RecuperemDiariLaVeu amb la participació d'artistes com Xavi Castillo, Andreu Valor i la Maria
Encetem la campanya #RecuperemDiariLaVeu amb la participació d'artistes com Xavi Castillo, Andreu Valor i la Maria

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El 2020 Nosaltres La Veu es va proposar recuperar Diari La Veu del País Valencià, tancat a finals del 2019, en dues etapes: en la primera, calia aconseguir 500 agermanats el 2020, un objectiu que es va superar; en la segona, arribar als 1.000 agermanats enguany. Ara, amb la finalitat d'assolir aquest nombre de subscriptors, encetem la campanya #RecuperemDiariLaVeu, una iniciativa en què participen artistes com ara Miquel Gil, Xavi Castillo, Andreu Valor, Dani Miquel, Jonatan Penalba, Mireia Tortosa (Tendur), Carles Pastor, Toni de l'Hostal, la Glüps Band, Aina Koda, o Mayo Music o la Maria.

La campanya #RecuperemDiariLaVeu, que s'ha iniciat aquest divendres, ja ha començat a fer-se viral a les xarxes socials gràcies als vídeos de suport que han compartit en els seus perfils nombroses personalitats del món cultural valencià que estimen la nostra llengua i el nostre país, i consideren que és imprescindible tindre un mitjà 100% en valencià, fet ací i amb una visió valenciana. Uns vídeos en què conviden els seus seguidors a agermanar-se a La Veu i fer possible reobrir Diari La Veu l'any vinent.

Miquel Gil assenyala la importància «d'on t'informes», perquè hi ha una manera de fer-ho «sostenible» i «de proximitat». Més encara en un moment en què «els grups mediàtics cada dia estan més concentrats» i, al final, «a penes hi ha pluralitat». Cal «una premsa que responga a les necessitats que tenim», afirma.

Com diu el capità moro d'Alcoi, interpretat per Xavi Castillo, agermanar-te a La Veu o fer una aportació econòmica puntual desgrava en la declaració de la renda fins al 100% de l'import de la donació de fins a 150€ a la Fundació Jordi de Sant Jordi (entitat mecenes de La Veu). «Necessitem el Diari La Veu!», criden els membres de la Glüps Band.

Andreu Valor apunta que «en aquesta era de la comunicació, ens calen informacions més properes», que parlen de «qui som, com som, què necessitem» i que «fomenten la nostra cultura i les nostres tradicions». Per la seua banda, Toni de l'Hostal parafraseja Joan Fuster: «Tot periodisme que no fem nosaltres serà fet per periodistes fills de la gran premsa». «Ens calen mitjans de comunicació en la nostra llengua», conclou Carles Pastor. «La premsa lliure és necessària en aquest país» i «la millor manera d'aconseguir-ho és a través del mecenatge», indica Mireia Tortosa.

Jonatan Penalba diu que cal una empenta per assolir els 1.000 agermanats. «Fem junts aquest projecte», diu Dani Miquel, «un projecte molt bonic i molt important». La Maria acaba el seu vídeo encoratjant tothom: «Animeu-vos! Està escrit en valencià!». «En valencià, exclusivament en valencià», recorda Aina Koda.