Sebastià Carratalà guanya el II Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la «Isabel-Clara Simó»

David Sánchez Pacheco rep el guardó XLVII Premi de Teatre «Pep Cortés»

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Sebastià Carratalà guanya el II Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la «Isabel-Clara Simó»
Sebastià Carratalà guanya el II Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la «Isabel-Clara Simó»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Sebastià Carratalà ha rebut el Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la «Isabel-Clara Simó» 2021 amb l'obra La persistència dels roures.  Aquest guardó, impulsat pel Consell de Cultura de la ciutat com una de les primeres accions dutes a terme després de la seua recent creació, celebra la segona edició amb el propòsit de promoure i donar suport a la creació literària escrita en català. L’any passat el va guanyar la jove alcoiana, Natalia Gisbert.

Per la seua banda, David Sánchez Pacheco s’ha alçat amb el Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre «Pep Cortés», per l'obra La pedregada. L’autor va rebre el premi coincidint amb la clausura del Festival de Teatre Amateur «Teatram».

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha destacat l’elevada qualitat de les obres guanyadores i ha expressat la seua satisfacció per l’interés que generen totes dues convocatòries, «dues de les moltes iniciatives que el Consell va valorar per concedir a Alcoi la capitalitat cultural», ha recordat. En opinió de l’edil, «és un honor i una alegria comprovar que aquests premis, que naixen de l’interés per promoure la nostra llengua i la nostra cultura, són un reclam i un impuls a la creativitat. A més, són una bonica manera d’homenatjar dos grans de la cultura alcoiana que ja no estan entre nosaltres, Pep Cortés i Isabel-Clara Simó».

Els autors

Sebastià Carratalà (la Vilavella, la Plana Baixa,1965), és artista i escriptor, i coordinador de Nosaltres la Veu. Llicenciat en Història de l’Art, forma equip artístic amb Anna Moner.

La seua obra plàstica s’ha pogut veure, entre altres ciutats, a València, Castelló de la Plana, Vila-real, Alcoi, Alzira, Sevilla, Madrid, Bordeus, Ceret, Nantes i París.

Ha publicat articles en catàlegs i revistes, com ara Cimal Art Internacional, Ars Mediterranea, Serra d’Or, Mètode, etc. Ha sigut professor col·laborador de l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives, i de la Nau dels Estudiants (Universitat de València, 1995-2001), on ha impartit cursos i seminaris sobre art i naturalesa, i la imatge de la dona en l’art.

És coautor de l’obra teatral «La morta enamorada», estrenada el 2010 en el Gran Teatre d’Alzira per la companyia del mag Yunke i presentada el 2011 en el Teatre Alcázar de Madrid en la versió en castellà.

Ha obtingut el premi Enric Valor de narrativa curta (AC La Garrofera, l’Alcúdia de Crespins, 2014) i el premi Llegir (Fundació Bromera per al foment de la lectura, Alzira, 2014). Ha publicat l’assaig A l’ombra del temps (Pruna Llibres, 2017).

Col·labora en diversos mitjans, com ara Diari La Veu o El Temps de les Arts. Ha sigut guionista, codirector i conductor del programa Gabinet de curiositats, de la ràdio d’À Punt Mèdia.

Per la seua part, David Sánchez Pacheco (Torremendo, 1994), és graduat en filologia catalana per la Universitat d’Alacant i actualment és professor d’Educació Secundària a Barcelona.

La seua formació dramatúrgica és intrínseca a la seua formació i a les seues passions. Des de molt xicotet va formar part del grup de teatre del seu poble. Més tard, va provar la pràctica escènica a l’aula de teatre de la Universitat d’Alacant, de la mà de Tomàs Mestre, Ricardo Arqueros, Elena Candela, Iván Jiménez i Joan Miquel Reig, així com en les companyies Teatre Raspeig sota la direcció de Miguel Segura, La Sobreactuà a càrrec d’Elena Candela i l’Escola Hamlet de Roger C. Dorca i Miquel Murga.

A més, ha rebut cursos de formació teatral a càrrec de José Gabriel Campos, Ana Sala, Joan Nave i, més recentment, a la Sala Beckett, Josep Maria Miró i Sergi Belbel.

Actualment cursa estudis de doctorat de teatre contemporani, on estudia l’obra dramatúrgica de Carles Alberola i Albena Teatre sota el filtre de l’humor, sota el guiatge dels doctors Gabriel Sansano (UA) i Nuria Santamaria (UAB).