Puig i Illa aposten per «desconcentrar Madrid» i per impulsar el Corredor Mediterrani

Ho han assegurat durant el XIV Congrés del PSIB, que ha tingut lloc a Inca, a Mallorca

per NLV

Política

El secretari general del PSPV i president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa | EP
El secretari general del PSPV i president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El secretari general del PSPV i president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa, han advocat per «descentralitzar les administracions públiques de Madrid» i han apostat pel Corredor Mediterrani durant el XIV Congrés del PSIB, celebrat aquest diumenge a la Fàbrica Ramis d'Inca, a Mallorca. 

Puig s'ha preguntat, en la seua intervenció en el col·loqui Eix mediterrani: treballem pel que ens uneix, «per què tot ha d'estar a Madrid», i ha agraït al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que haja plantejat la idea de «desconcentrar» les institucions de la capital de l'Estat.

«Per què Turespaña no pot estar a les Balears?», ha continuat preguntant-se el president valencià, que s'ha mostrat convençut que «això seria positiu no sols per a les Illes, sinó per a tot Espanya, perquè uniria el país».

Per la seua banda, Illa, ha assegurat que el Corredor Mediterrani no és un tema que afecte «només», el País Valencià, Catalunya i les Balears, sinó que «és una estructura d'interés per tot Espanya». A més, ha mostrat «plena confiança» en els calendaris.

«Espanya o és diversa o no és», ha afirmat Illa, qui també ha recalcat que «la concentració d'administracions públiques a Madrid perjudica Espanya».