Josep Daniel Climent, l'Editorial Afers i Carraixet, premis Valencians de l'any 2021 de la Fundació Huguet

L'entitat té per objectiu protegir l'ideal valencianista en el seu aspecte cultural, científic, literari i artístic

per NLV

Societat, Llengua

El filòleg, investigador i divulgador Josep Daniel Climent
El filòleg, investigador i divulgador Josep Daniel Climent

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Fundació Huguet de Castelló de la Plana va acordar aquest dissabte concedir els premis «Valencians i valencianes de l’any» 2021 a Josep Daniel Climent (la Granja de la Costera, 1959), filòleg, investigador i divulgador, per la seua tasca a favor de la llengua i la història; a l'Editorial Afers, una iniciativa cultural nascuda a Catarroja (l'Horta Sud) el 1983, que ha estimulat la vida intel·lectual dels territoris catalanoparlants, i al grup Carraixet, que des del 1972, compta amb tres generacions sobre l’escenari, i actualment està compost per veus íntegrament femenines. Per a la família Giner, Carraixet és «més que un grup, és una forma de viure la música, la cultura i la llengua».

Després de la reunió, els membres del patronat de la Fundació Huguet van fer un dinar de germanor i un homenatge als vells patrons. Així mateix, també van decidir sumar-se a l’Any Joan Fuster, patró de l'entitat fins als darrers anys de la seua vida.

La Fundació Huguet té per objectiu protegir l'ideal valencianista en el seu aspecte cultural, científic, literari i artístic. En aquest objectiu ocupa un lloc preeminent l'ensenyament tècnic de la llengua i la literatura del país, la poesia, el teatre, la música i l'excursionisme.