Convoquen una protesta contra un «ecofòrum» empresarial a l'UJI

Comunitat UJIxPlaneta es concentrarà aquest dimarts davant del paranimf

per NLV

Territori, Societat

Estudiants convoquen una protesta contra l'«ecofòrum» empresarial a l'UJI
Estudiants convoquen una protesta contra l'«ecofòrum» empresarial a l'UJI

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Comunitat UJIxPlaneta ha convocat una concentració de protesta contra el III Ecofòrum aquest dimarts, a les 8.45 h, a l'esplanada del Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, on se celebrarà l'esdeveniment el dies 30 de novembre i primer de desembre.

El col·lectiu ha fet públic un comunicat en què assenyala que «un any més ens trobem amb la desagradable notícia del fet que l’UJI participa en un “ecofòrum” empresarial (i enguany acull) al qual acudeixen empreses contaminants com BP, UBE, Reciplasa, etc., en qualitat d'“expertes” en canvi climàtic i compromeses amb el medi ambient». A més, continua, també hi participen «personalitats polítiques» de l’àmbit local, autonòmic i estatal. Així mateix, indica que «tot està organitzat per un mitjà de comunicació que té prevista una cobertura excepcional de l’acte».

UJIxPlaneta entén que «una trobada en què únicament tenen la veu empreses, algunes de les quals dedicades directament al negoci dels combustibles fòssils, és un exercici de manipulació d’una societat desinformada al voltant de les crisis de sostenibilitat i les seues causes, on està precisament el model econòmic que aquestes empreses representen».

«Vivim un moment crític en el qual la (in)acció dels governs ens porten a un augment de les temperatures d’un mínim de 2,4ºC, que portarien la Terra a un caos climàtic catastròfic», afegeix. «És hora que la universitat i la resta d’institucions es posicionen al costat de la societat i no dels poders econòmics», assevera.

En aquest sentit, recalca que «necessitem molt d’esforç col·laboratiu per informar a la ciutadania i dissenyar nous models de vida que siguen compatibles amb la cura de la resta de la natura» i «el que està fent l’UJI i la resta d’administracions amb aquest suport és desinformar, confondre i, el pitjor de tot, obstruir l’acció transformativa que la ciència fa anys que no només recomana, sinó que crida».

«La universitat pública té una responsabilitat social i moral amb la societat, la supervivència de la qual depén de què empreses com BP deixen de dominar els governs, els mitjans de comunicació i les institucions acadèmiques», afirma.

Per tot això, demana que «l’UJI retire qualsevol suport a l’acte, que no participen membres del Consell de Direcció ni cap altre en representació de la universitat i que no cedisca les instal·lacions per a l'esdeveniment». D'una altra manera, «s’estarà posicionant al costat dels poders que busquen el benefici a costa del patiment, la mort i la destrucció de les persones i el planeta», conclou.