Renfe ofereix més places d'AVE per al pont alhora que continuen els retards i les cancel·lacions en Rodalia

La companyia disposarà de 15.400 seients addicionals en trens amb origen i destinació al País Valencià

per NLV

Societat

Renfe ofereix milers de places d'AVE addicionals per al pont alhora que continuen els retards i les cancel·lacions en Rodalia
Renfe ofereix milers de places d'AVE addicionals per al pont alhora que continuen els retards i les cancel·lacions en Rodalia

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Renfe ofereix 15.400 places addicionals en trens d'Alta Velocitat i Llarga Distància amb origen i destinació al País Valencià durant el pont de desembre. D'aquesta manera, circularan en total 42 trens amb el doble de la seua capacitat, a més de l'augment de dos Intercity en el Corredor Mediterrani. L'operació s'inicia dijous que ve fins al dimecres 8 de desembre.

La companyia disposarà de 29 trens AVE en doble composició, 17 en la relació Madrid-València i 12 a la Madrid-Alacant, amb una oferta en 6.232 places addicionals als AVE que uneixen València amb Madrid i de 4.667 places extra en sentit contrari, la qual cosa suposa un increment global de 10.899 places.

En el Corredor Mediterrani, es programen 13 trens Euromed i Intercity al doble de la seua capacitat, a més de la circulació especial de dos Intercity el dimecres dia 8, amb una oferta de 4.513 places extra.

Renfe assenyala que concentra els reforços en les línies amb major demanda que, fonamentalment, són les que connecten Madrid amb el País valencià, Catalunya i Andalusia. Els reforços, per a aquest pont, suposaran un augment del 10% de l'oferta diària en aquests serveis.

Indignació dels usuaris de Rodalia

Aquest anunci de Renfe contrasta amb la realitat que viuen milers d'usuaris de les línies de Rodalia del País Valencià que veuen com es retarden o cancel·len trens cada dia amb les conseqüències que això implica en l'àmbit laboral i estudiantil. Aquesta situació que pateixen des de fa temps ha provocat protestes i el sorgiment d'una plataforma en defensa del ferrocarril valencià social i sostenible com «Indignats amb Renfe».

També Compromís, davant de la falta de solucions, va engegar el passat mes de juny  la campanya «trencancelado.com» per visibilitzar la manca d'inversions del Ministeri de Transport, que ha expulsat més de 10 milions d'usuaris de la xarxa valenciana de Rodalia en els últims 10 anys, segons dades de la mateixa Adif, i que amb més de 7.593 cancel·lacions i 11.384 retards produïts només en l'any 2019, han posicionat el País Valencià com el territori amb més incidències de tot l'Estat. De fet, han perdut més de 40 milions d'usuaris des del 2011.