La Biblioteca Valenciana crea un web amb la documentació i l'arxiu de Nicolau Primitiu

L'historiador i intel·lectual va ser el primer donant de la institució que porta el seu nom

per NLV

Cultura

La Biblioteca Valenciana crea un portal web amb la documentació i arxiu de Nicolau Primitiu
La Biblioteca Valenciana crea un portal web amb la documentació i arxiu de Nicolau Primitiu

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Biblioteca Valenciana ha creat un portal web amb tota la informació relativa a l'erudit i bibliòfil Nicolau Primitiu al qual l'espai cultural deu el seu nom per ser el primer donant de la institució cultural.

Aquesta recopilació d'informació —que es denomina biblioteca d'autor i s'allotja en Bivaldi— conté la seua biografia, obres que va escriure, els llibres que va donar, la correspondència que mantenia amb els intel·lectuals de la seua època, manuscrits, fotografies personals, els vídeos i exposicions que s'han fet sobre la seua persona i els exlibris que usava per a marcar els seus llibres.

El contingut concret es compon d'enllaços al catàleg de la Biblioteca Valenciana amb 32.156 fitxes d'obres pertanyents a la institució donada per Nicolau Primitiu, al catàleg de la Biblioteca Valenciana amb 71 fitxes d'obres escrites per Nicolau Primitiu, a l'inventari de l'arxiu personal de Nicolau Primitiu, tres enllaços dinàmics de Bivaldi que mostren les seues obres digitalitzades: com a autor i com a matèria, perquè són estudis sobre la seua vida i amb 94 de les seues obres donades i després digitalitzades. Aquests enllaços dinàmics s'aniran actualitzant a mesura que el repositori vaja creixent.

La biblioteca d'autor és una de les accions que s'han dut a terme durant tot aquest mes de novembre per retre homenatge a Nicolau Primitiu en el cinquanta aniversari de la seua mort. Visites guiades, tallers teatralitzats, exposicions, conferències entorn de l'intel·lectual valencià i la presentació de Dietaris de 1937 han sigut unes altres de les activitats programades.

Divulgació temes històrics valencians

Nicolau Primitiu Gómez Serrano (Sueca, 10 de setembre del 1877 - València, 11 de novembre del 1971) va ser un historiador i intel·lectual que va centrar els seus treballs de recerca en revistes especialitzades i la premsa diària, i va desenvolupar una important tasca de divulgació de temes històrics valencians.

La seua biblioteca i arxiu personal va ser donada a la Biblioteca Valenciana el 1979 i va ser l'origen de la biblioteca autonòmica que porta el seu nom.