PSPV i Compromís pacten concedir 12 MEUR més a À Punt mentre UP demana augmentar el pressupost 17 MEUR

L'acord també contempla que la Generalitat assumisca l'IVA

per NLV

Societat, Política

Seu d'À Punt a Burjassot | Rober Solsona | EP
Seu d'À Punt a Burjassot | Rober Solsona | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

PSPV i Compromís han pactat finalment una esmena conjunta que atorga 12 milions d'euros més a À Punt per a «la dinamització del sector audiovisual a través de produccions de nova creació», mentre Unides Podem n'ha presentat una altra en solitari en la qual sol·licita 17 milions més per a la radiotelevisió pública.

Les negociacions que han mantingut els tres socis per pactar una esmena conjunta amb l'objectiu de dotar de més recursos la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) han donat resultats dispars: si bé els socis sí que s'han avingut al fet que la Generalitat assumisca el deute generat pel canvi de criteri del Ministeri sobre l'IVA, no hi ha hagut acord en l'ampliació de fons. Aquest finançament està emmarcat en el capítol de «despeses diverses» de la Generalitat i es retirarà del pressupost del Consorci de la Copa Amèrica 2007.

Mentrestant, l'esmena d'Unides Podem planteja 17 milions, que anirien directament al pressupost de la CVMC. Segons la portaveu adjunta d'aquesta formació, Estefania Blanes, «és la quantitat mínima que garantiria que la Generalitat destina el 0,3% del seu pressupost a l'ens» i que suposaria que es compleix la llei de creació de la CVMC. Aquesta normativa situa l'aportació anual de la Generalitat entre el 0,3 i el 0,6% del pressupost. «Per davall d'aquest 0,3 estaríem incomplint la llei», ha advertit Blanes.

D'altra banda, els tres socis s'han posat d'acord en una esmena perquè la Generalitat assumisca la «càrrega del deute tributari i els interessos d'exercicis anteriors així com les obligacions derivades l'exercici en curs de l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA) que corresponguen a la CVMC i la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, derivades de modificacions normatives o de canvis d'interpretació de les corresponents administracions tributàries».

«L'import del deute abonat per aquest concepte en virtut del que es disposa en el paràgraf anterior, constituirà aportació de la Generalitat per incrementar el fons patrimonial de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació», diu el text.