Exigeixen a l’Ajuntament del Campello que deixe d’excloure el valencià

Plataforma per la Llengua demana que es faça servir el valencià en la retolació urbana, la web i les xarxes socials del consistori

per NLV

Llengua

Exigeixen a l’Ajuntament del Campello que deixe d’excloure el valencià
Exigeixen a l’Ajuntament del Campello que deixe d’excloure el valencià

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Plataforma per la Llengua ha denunciat a l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana i a l'Ajuntament del Campello que el consistori no té en compte l'oficialitat del valencià i que l'exclou de la web, les xarxes socials i la retolació urbana. L'entitat considera que «en aquest cas s'incompleix la legalitat i es discrimina els valencianoparlants i reclama al consistori que rectifique».

L'entitat assenyala que «feia anys que la web corporativa de l'Ajuntament del Campello oferia una versió en valencià, perquè el consistori ho garantia a través -això sí- d'una traducció automàtica sense revisar oferta per un servei de programari lliure i gratuït». Tanmateix, «amb el retorn del Partit Popular a l'Ajuntament el 2019, després d'un mandat de Compromís, el consistori ha tirat pel dret i ha decidit retirar de la web l'enllaç a la versió en valencià». Ara mateix, per tant, «la web només s'ofereix en castellà, malgrat que el Campello està inclòs dins dels municipis de predomini lingüístic valencià».

Així mateix, indica que l'ús de la llengua «no és millor a les xarxes socials corporatives ni a la retolació urbana». Pel que fa a les xarxes, «al Facebook de l'Ajuntament la majoria de missatges són bilingües, tot i que prioritzen el castellà, i el Twitter corporatiu és només en castellà». Pel que fa a la retolació urbana, «el consistori està prescindint del valencià en les noves retolacions».

Plataforma per la Llengua recalca que «l'Ajuntament del Campello ha d'incloure el valencià en la comunicació institucional i que, si continua sense fer-ho, està vulnerant el dret de la ciutadania a l'ús del valencià i el deure de les institucions a l'atenció en la llengua pròpia».