Generalitat i Diputació de València conviden ajuntaments de grans ciutats a sumar-se al Consorci Alfons el Magnànim

La intenció és que es convertisca en una institució d'àmbit de País València

per NLV

Cultura

Generalitat i Diputació conviden a ajuntaments de grans ciutats a sumar-se al Consorci Alfons el Magnànim
Generalitat i Diputació conviden a ajuntaments de grans ciutats a sumar-se al Consorci Alfons el Magnànim

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Generalitat Valenciana i la Diputació de València conviden les altres dues diputacions i els ajuntaments de les ciutats a formar part del Consorci Alfons el Magnànim amb la intenció de dotar a l'entitat cultural de projecció arreu del País Valencià.

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, i el president i la vicepresidenta de la Diputació de València, Toni Gaspar i Maria Josep Amigó, s'han reunit amb representants d'aquestes institucions per presentar-los la proposta.

Marzà ha explicat que «tant la Generalitat com la Diputació de València volen dotar la Institució Alfons el Magnànim d'una major actuació en el camp de la investigació». «És per això que treballarem perquè siga un espai de reflexió i d'acompanyament als creadors i creadores de tot el territori valencià, la qual cosa suposa convertir-lo en un focus cultural que arribe a tota la ciutadania», ha afirmat.

Per tant, ha apuntat, «és importantíssim que altres institucions municipals i supramunicipals siguen partícips d'aquest projecte veritablement enriquidor».

Per la seua banda, Amigó ha destacat la voluntat que el Magnànim «faça un pas amb la finalitat de projectar encara més la magnífica tasca que el centre duu a terme en l'àmbit cultural».

«Per això hem acordat amb la Conselleria de Cultura caminar cap a la constitució d'un consorci en què participarien  la Diputació de València i la Generalitat, i al qual convidem a formar part les altres diputacions i als ajuntaments de les grans ciutats valencianes. Així, el Magnànim passaria a ser una institució d'àmbit de País Valencià, i podríem dotar-lo de més estructura i pressupost».

Amigó ha afegit que, ja que des del Magnànim es treballa «amb visió de país i amb voluntat global, és lògic que estiga adscrit a la Generalitat». «Al cap i a la fi, les divisions provincials no tenen sentit en una institució cultural d'aquestes característiques», ha asseverat.

«Per aconseguir aquests objectius, ens agradaria comptar amb l'ajuda de les institucions a les quals hem convidat a construir aquest projecte cultural, amb personalitat jurídica pròpia, amb autonomia funcional i econòmica i amb voluntat d'estendre el seu àmbit d'actuació», ha afegit el conseller Marzà.

Fons editorial de més de 1.300 llibres

Actualment, el Magnànim és una entitat cultural amb més de setanta anys d'antiguitat que depén de la Diputació de València. La seua principal funció és la de ser una editorial pública d'investigació i divulgació. Amb aquest objectiu, a més, organitza debats, conferències i congressos.

El Magnànim té un fons editorial de més de 1.300 llibres i revistes i, des de la dècada dels cinquanta del segle XX, és la responsable de les edicions anuals dels Premis València, que es convoquen en les modalitats d'assaig, narrativa, poesia o novel·la gràfica.

De la mateixa manera, impulsa els Premis València Nova per a menors de trenta-sis anys en aquestes quatre modalitats. Des del 2016 fins a l'actualitat, el Magnànim ha sigut un vertader dinamitzador del sector editorial, amb més de dues-centes publicacions, trenta coedicions i unes seixanta col·laboracions.