Javier Mariscal dissenya el cartell de la XXIX Festa de la Carxofa de Benicarló

L'il·lustrador ha plasmat la seua visió més personal de la carxofa, on el color i la bellesa tenen un protagonisme especial

per NLV

Territori, Societat

Javier Mariscal dissenya el cartell de la XXIX Festa de la Carxofa de Benicarló
Javier Mariscal dissenya el cartell de la XXIX Festa de la Carxofa de Benicarló

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Festa de la Carxofa 2022 de Benicarló (el Maestrat) ha començat a caminar aquest dimecres amb la presentació oficial del cartell anunciador, obra de l'artista i il·lustrador Javier Mariscal. L'alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles, acompanyada del mateix autor del cartell i de les regidores de Turisme i Agricultura, Isabel Cardona i Inma Díaz, ha presentat l'obra, que evoca la vessant més mediterrània de la carxofa, on els colors i la bellesa tenen un significat especial.

«La mar, el cor de la carxofa, la brasa i la parra són elements que ens identifiquen com pocs», ha dit l'alcaldessa, que s'ha mostrat convençuda que «aquest cartell ens ajudarà a promocionar la carxofa de Benicarló i a donar projecció a la Festa que més ens identifica arreu de la geografia espanyola».

Per la seua banda, l'artista s'ha referit a la carxofa com «el ventre d'una mare» i ha explicat que «he volgut plasmar tota l'evolució de la planta, des que naix fins que es converteix en flor». Mariscal ha assegurat que «és un orgull que hui dia, amb tanta tecnologia i tanta modernitat, hi haja ciutats com Benicarló que aposten per una festa que té com a protagonista un producte que surt de la terra, una festa per gaudir i compartir».

A l'acte han assistit també el nou president del Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló, Víctor Morera, el president i el gerent de la Cooperativa Agrícola Benihort, Sergio Ortiz i Guillermo Edo respectivament, i Anay Bueno en representació de l'associació Benicarló Restauració.

La presentació del cartell de la Festa de la Carxofa suposa el tret de sortida a una Festa que comptarà amb moltes novetats que s'aniran anunciant pròximament, «sempre en funció de l'evolució de la pandèmia», tal com ha insistit l'alcaldessa.