Castelló per la Llengua celebra el 89é aniversari de les Normes

Els actes tindran com a colofó un concert de Xavi Sarrià

per NLV

Societat, Llengua

Castelló per la Llengua celebra el 89é aniversari de les Normes
Castelló per la Llengua celebra el 89é aniversari de les Normes

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Castelló per la Llengua, que aplega una vintena d’entitats locals en defensa de la nostra llengua, celebrarà el 89é aniversari de les Normes de Castelló amb uns actes que se celebraran el proper 11 de desembre.

Els actes s’iniciaran a les 18 h a la casa Matutano, casa de les Normes i Museu Etnològic, al carrer de Cavallers de la capital de la Plana Alta, on la presidenta, Maria Nebot, llegirà el manifest d’enguany: «Al carrer, en valencià». A continuació, una manifestació recorrerà el mateix carrer de Cavallers, de Colom, Major, de l’Arxiprest Balaguer fins a les portes de l’Ajuntament, on es reivindicarà l’ús de la plaça Major com el lloc de commemoració de les Normes.

Durant el trajecte, hi haurà diverses manifestacions de cultura popular, com ara l’Associació Botafocs Ball de Dimonis del Grau, les danses tradicionals de l’Agrupació Folklòrica El Millars, o les torres humanes de la Muixeranga de Castelló de la Plana, amenitzada pel grup de dolçaines i tabals del grup La Llavor, a més de passacarrers amb el grup La Trocamba Matanusca.

Després, el seguici recorrerà la plaça de la Pescateria, els carrers d’Enmig, de Ruiz Zorrilla i l’avinguda del Rei en Jaume fins aplegar a l’Hort dels Corders, on, a les 20h, la regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló ha organitzat un concert de Xavi Sarrià.