El Suprem inadmet el recurs de l'empresa promotora del Castor contra el desmantellament del magatzem de gas

La sala assenyala que Escal UGS SL manca de legitimació activa per impugnar l'acord de desmantellament

per NLV

Territori, Societat

El Suprem inadmet el recurs de l'empresa promotora del Castor contra el desmantellament del magatzem de ga
El Suprem inadmet el recurs de l'empresa promotora del Castor contra el desmantellament del magatzem de ga

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Dos dies després que es fera pública la sentència absolutòria contra els exdirectius del projecte Castor, el Tribunal Suprem ha tancat la porta definitivament a una hipotètica reobertura de les instal·lacions i ha declarat la inadmissibilitat del recurs presentat per la mercantil Escal UGS, la promotora de la plataforma que controla l'ACS de Florentino Pérez, contra l'acord del Consell de Ministres, de 31 d'octubre del 2019, que va posar termini a la hibernació de les instal·lacions de l'emmagatzematge subterrani de gas. Aqueix acord del govern espanyol contemplava el desmantellament, segellament i abandó definitiu dels pous.

La sentència estima la pretensió sobre aquest tema en la qual van coincidir l'Advocacia de l'Estat i Enagas Transport S.A.O., que van al·legar que Escal UGS mancava de legitimació activa per impugnar l'acord de desmantellament «en la mesura que la decisió adoptada pel Consell de Ministres no afecta l'esfera dels seus drets i interessos legítims de caràcter econòmic que invoca per justificar la seua legitimació».

En el seu recurs, entre altres al·legacions, Escal UGS denunciava que no se li havia donat audiència en l'expedient d'aprovació de l'Acord de desmantellament de l'emmagatzematge subterrani Castor, malgrat considerar que tenia caràcter d'interessat, en la mesura en què va ser inclosa en el sistema de liquidacions del sistema del dèficit tarifari de gas natural, i se li reconeixien una sèrie de drets econòmics amb càrrec a aquest, derivats de la seua condició d'anterior titular d'aquest emmagatzematge subterrani.

L'alt tribunal no entra en el fons de les al·legacions del recurrent, ja que declara la inadmissibilitat del seu recurs per falta de legitimació. En la sentència, el Suprem recorda que la doctrina jurisprudencial sobre l'apreciació de la legitimació es fonamenta en la demostració que la disposició o acte administratiu impugnats ha produït o ha pogut produir una lesió jurídica de drets o interessos legítims en sentit propi.