STEPV demana actuacions «urgents» per solucionar impagaments de nòmines i complements retributius als docents

El sindicat assenyala que no s'ha complit l'acord signat el 2020 amb la Generalitat

per NLV

Societat

STEPV demana actuacions «urgents» per solucionar impagaments de nòmines i complements retributius als docents
STEPV demana actuacions «urgents» per solucionar impagaments de nòmines i complements retributius als docents

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) denuncia «impagaments» a personal docent en nòmines, els triennis i sexennis del nou funcionariat del 2019, els complements d'equips directius i altres càrregues unipersonals, així com els tribunals d'oposicions, per la qual cosa reclama a la Generalitat «actuacions urgents i contundents» per al seu abonament «immediat».

El sindicat lamenta que, «una vegada més, els impagaments de nòmines d'algunes persones i els complements de moltes altres estan a l'ordre del dia». Expliquen que, segons la Conselleria, el motiu pel qual hi ha persones que no han cobrat la nòmina encara és per manca de documentació o la presentació de documentació incorrecta. Així i tot, les persones afectades no han rebut cap comunicació de l'administració per esmenar-ho.

Per tant, STEPV recomana a les persones que no han cobrat la nòmina que revisen la documentació que van presentar i la tornen a enviar corregida, si escau. En cas que la documentació estiga correcta, animen a acudir a les direccions territorials, «amb cita prèvia o no, i exigir que activen el pagament».

STEPV va signar un acord el novembre del 2020 pel qual el professorat en pràctiques del curs 2019-20 cobraria els triennis i sexennis corresponents, des del primer de gener fins al 31 d'agost de 2020.

Aquest acord, apunta, «encara no s'ha executat i aquest professorat ja és funcionariat de carrera i ni tan sols els han abonats els corresponents triennis i sexennis des que van obtindre aquest nomenament a partir del primer de setembre del 2020». «Es deuen milers d'euros a aquests col·lectius i la Conselleria es va comprometre a solucionar-ho en la nòmina d'octubre d'enguany o, com a molt, en la de novembre. I no ha sigut així», assevera.

Igualment, adverteix de «retards per abonar els complements de direcció i altres càrrecs directius, així com les prefectures de departament, triennis i sexennis des de 2018, les despeses per a ser membres de tribunals, etc., que tampoc s'estan pagant dins del termini i en la forma escaient i ja es deuen molts mesos».

STEPV-Intersindical recorda que fa temps que denuncia aquesta situació, juntament amb STAS-Intersindical, en la campanya «Més personal per gestionar el personal», ja que les direccions territorials d'Educació «no poden portar actualitzats els pagaments».

En aquest punt, subratlla que la Direcció territorial d'Educació de València és «la més gran de l'Estat, juntament amb la d'Alacant». «Fan falta més direccions territorials i més personal administratiu per poder fer totes les gestions requerides», considera.

En l'acord signat el novembre del 2020 es va acordar, a més, contractar personal administratiu per crear un departament de gestió de borses de treball, ja que fa tres anys que no es convoca cap borsa extraordinària, «malgrat les necessitats flagrants per fer-ho», però aquestes persones «encara no han sigut contractades per la Conselleria de Funció Pública, responsable d'aquest personal».

«Problema enquistat»

STEPV, igual que el personal afectat, assegura estar «fart d'aquesta situació» i exigeix «actuacions urgents i contundents al govern valencià per solucionar un problema enquistat des de fa anys».

En cas que no es produïsquen aquestes actuacions, STEPV avisa que exigirà responsabilitats al govern valencià per «inacció i per incompliment dels seus compromisos com és l'abonament de les nòmines i els complements corresponents que deixa en una situació delicada les persones afectades».