Instal·len a Vallibona el primer caixer automàtic destinat a municipis en risc de despoblació

La previsió de la Generalitat és que l'abril del 2022 en funcionen 135 arreu del País Valencià

per NLV

Territori, Societat

Instal·len a Vallibona el primer caixer automàtic destinat a pobles en risc de despoblació
Instal·len a Vallibona el primer caixer automàtic destinat a pobles en risc de despoblació

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Vallibona, als Ports, ha estrenat aquest dijous el primer caixer automàtic dels 135 que el Consell instal·larà en municipis del País Valencià que no compten amb serveis financers bàsics i estan en risc de despoblació. Abans que acabe l'any, en tindran una dotzena més de pobles. La previsió és que l'abril del 2022 estiguen tots en funcionament.

Amb aquesta iniciativa la Generalitat pretén acabar amb l'exclusió financera que pateixen algunes localitats valencianes. L'actuació, que ha sigut adjudicada a CaixaBank, compta amb una inversió de 7.830.000 euros, del 2021 al 2025.

La directora general de l'Agenda Valenciana antidespoblament, Jeannette Segarra; el director general de l'IVF, Manuel Illueca; la directora territorial de Presidència a Castelló de la Plana, Eva Redondo, i el director d'Institucions de CaixaBank al País Valencià, Manuel Bañuls, han visitat Vallibona acompanyats pel seu alcalde, Juan José Palomo.

Per a Segarra, «es tracta d'una acció pionera en la lluita contra la despoblació» que constitueix «un dret per a les persones que viuen en el món rural» i ha assenyalat que «no és el mateix tancar una oficina bancària en qualsevol ciutat que fer-ho en algun d'aquests municipis, ja que és l'única que tenen i l'únic mitjà d'accedir a aquests serveis».

Segons Palomo, a Vallibona partien del no-res i és la primera vegada que tenen aquest servei que, sobretot, beneficiarà els veïns del poble que havien de desplaçar-se 45 minuts fins a Morella per a fer «una tasca tan bàsica com traure diners, amb les dificultats que això suposava per a les persones majors». L'alcalde ha celebrat aquesta iniciativa que -segons ha dit- també ajudarà el turisme que els visita cada cap de setmana i a l'estiu.

Per la seua banda, el director d'Institucions de CaixaBank al País Valencià ha valorat «la iniciativa de la Generalitat per a evitar l'exclusió financera, a la qual se suma el compromís de CaixaBank per no abandonar municipis en els quals és l'única entitat i el servei de les oficines mòbils del banc que arriben a quasi 72.000 residents en 71 municipis en risc d'exclusió financera» al nostre territori.