Més de 900 persones participen en el Voluntariat pel valencià al Cap i casal des del 2016

La cloenda de la campanya d’enguany ha tingut lloc aquest dijous a l'Ajuntament

per NLV

Llengua

Acte de cloenda de la campanya de Voluntariat pel valencià a l'Ajuntament del Cap i casal
Acte de cloenda de la campanya de Voluntariat pel valencià a l'Ajuntament del Cap i casal

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Un total de 908 persones han participat en la campanya del Voluntariat pel valencià al Cap i casal des que es va engegar l’any 2016.

L'Ajuntament ha acollit aquest dijous l’acte de cloenda de l’edició d’enguany, la sisena, durant la qual 25 persones voluntàries i 43 aprenentes han format parelles lingüístiques per usar el valencià al llarg de deu setmanes. L’activitat està organitzada pel Gabinet de Normalització Lingüística, en col·laboració amb el Servei de Formació i Escola Valenciana.

La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha valorat les accions per estendre l’ús del valencià al consistori i de cara a la ciutadania. «Un seguit d’iniciatives que demostra el compromís inequívoc de l’equip de govern municipal amb l’ús simètric i sostenible de la nostra llengua», ha assenyalat.

El Voluntariat pel valencià forma part del Pla de Formació de la institució i consisteix a posar en contacte persones que vulguen començar a parlar valencià amb altres que ja el parlen. L’objectiu, tal com ha manifestat Lluïsa Notario, és «facilitar l’accés a la nostra llengua a tot el personal de l’Ajuntament per complir amb l’obligació legal de l’administració d’atendre la ciutadania en la llengua que trie, i alhora estrendre’n l’ús a tots els àmbits de la vida ciutadana».

La sisena edició ha tingut una durada de deu setmanes, amb dues sessions setmanals de mitja hora. Les trobades s’han dut a terme presencialment, exceptuant-hi dues parelles, que l’han feta virtualment a través de l’aplicació per a videoconferències Lifesize, una opció que es va oferir amb motiu de la pandèmia i que també facilita la participació del personal municipal disseminat.

Notario ha presidit l’acte de cloenda, acompanyada per la coordinadora del Programa del Voluntariat pel valencià, Xon Domènech, i el cap del Gabinet de Normalització Lingüística, Vicent Anyó. «Amb la finalització de la sisena campanya del Voluntariat pel valencià a l’Ajuntament de València, hem fet un pas més a l’hora d’estendre l’ús del valencià en la nostra institució», ha indicat la regidora.

«Ara mateix, comença la planificació de la setena amb l’experiència acumulada d’aquests anys», ha dit l’edil. «Pas a pas, però sense aturar-nos, és el camí que vol marcar aquest equip de govern municipal. Es tracta, per tant, d’un compromís inequívoc amb l’ús simètric i sostenible del valencià, a través, no solament de Gabinet de Normalització Lingüística, sinó de tota l’estructura municipal», ha conclòs Notario.