Veïns de la Saïdia, a València, convoquen una manifestació contra un macrocomplex hoteler

Denuncien els processos de turistificació, gentrificació i desplaçament del veïnat

per NLV

Societat

Veïns de la Saïdia, a València, convoquen una manifestació contra un macrocomplex hoteler
Veïns de la Saïdia, a València, convoquen una manifestació contra un macrocomplex hoteler

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Veïns i col·lectius del districte de la Saïdia de València han convocat una manifestació per al pròxim 11 de desembre, a les 11 hores, per denunciar els «processos de turistificació» que «amenacen» la zona i per oposar-se a la construcció d'un macrocomplex hoteler en el barri de Sant Antoni. 

A partir de la sol·licitud de llicència per part de la promotora Inversions Gran València 2005, SL per construir un gran hotel en una parcel·la interior entre els carrers de Sagunt, del Pare Urbà, de Luz Casanova i de Sant Bru, residents i entitats, amb el suport de diferents plataformes ciutadanes com La Saïdia Comuna o EntreBarris, han dut a terme diferents accions i mobilitzacions per fer front al projecte, que ocuparà un espai de 18.000 m², amb 575 habitacions.

Els convocants han assegurat en un comunicat que un projecte d'aquesta magnitud «suposarà un gran impacte sobre el territori que afectarà negativament la vida quotidiana del barri i promourà processos de turistificació, gentrificació i el consegüent desplaçament del veïnat, com ja ha passat en altres zones de la ciutat de València».

La protesta posa el focus en la detecció d'altres projectes al districte que ratifiquen els «processos de mercantilització de la vida als barris», com ara «la proliferació d'apartaments d'ús turístic, la substitució del comerç local per franquícies, el buidatge de finques senceres per ser destinades al negoci turístic, entre altres».

«Els barris han de ser per als qui els habiten», han assenyalat.