Accionistes minoritaris del Sabadell esperen que el president del banc «actue» en el «deplorable cas» de Gata de Gorgos

NEM Sabadell confia que «els clients valencians violentats siguen restituïts en la seua dignitat»

per NLV

Societat, Llengua

Accionistes minoritaris del Sabadell esperen que el president del banc «actue» en el «deplorable cas» de Gata
Accionistes minoritaris del Sabadell esperen que el president del banc «actue» en el «deplorable cas» de Gata

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Nucli Estable d'Accionistes Minoritaris del Banc Sabadell (NEM Sabadell) ha enviat una carta al president del Consell d’Administració de l'entitat, Josep Oliu, davant el «deplorable cas ocorregut a la nostra oficina de Gata de Gorgos, municipi de la comarca de la Marina Alta i en la mateixa província on està registrada la nostra societat, on els treballadors nostres es neguen a atendre clients que s’expressen en valencià».

La missiva assenyala que «el fet que la Constitució espanyola justifique esta discriminació no és excusa perquè nosaltres, copropietaris de la societat cotitzada i de la qual vosté és el màxim responsable, no exigim als nostres empleats en ser contractats l’obligació d’atendre, és a dir a entendre, els clients en la seua llengua oficial de la comunitat respectiva, en este cas el valencià».

A més, continua, s'afegeix «l’intolerable fet de la invitació feta en eixa oficina perquè opten estos clients, o altres, per fer-se clients d’altres bancs, perjudicant la rendibilitat de l’empresa de la qual nosaltres som accionistes».

Finalment, els accionistes minoritaris de l'entitat bancària, coneixedors de la «sensibilitat» d'Oliu en aquest tema «com ha demostrat al llarg dels anys en les Juntes d’Accionistes, tant en Sabadell com en Alacant», esperen que «esta mala imatge que el nostre Banc ha donat siga urgentment netejada», i que el president «actue en conseqüència i els clients valencians violentats siguen restituïts en la seua dignitat».

El NEM Sabadell també ha enviat còpies al conseller delegat César González-Bueno, el secretari no conseller Miquel Roca Junyent i el director de l’oficina de Gata de Gorgos.