La Fundació Bromera i el Col·legi de Bibliotecaris s'uneixen per impulsar clubs de lectura en valencià i formació

Un dels objectius és difondre la nostra literatura i crear lectors en valencià

per NLV

Cultura, Llengua

Fundació Bromera i el Col·legi de Bibliotecaris s'uneixen per a impulsar formació i clubs de lectura en valencià
Fundació Bromera i el Col·legi de Bibliotecaris s'uneixen per a impulsar formació i clubs de lectura en valencià

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes del País Valencià (COBDCV) han signat un conveni amb l'objectiu d'«establir un marc d'actuació per a la col·laboració entre totes dues entitats en el desenvolupament d'activitats d'interés mutu», entre les quals figuren els clubs de lectura en valencià i accions de formació.

Aquesta «aliança» permetrà també intercanviar experiències orientades al desenvolupament dels professionals de la informació i la documentació. Tant la fundació com la institució col·legial tenen entre els seus fins la formació i l'organització d'activitats culturals d'interés per a aquest col·lectiu, subratllen els responsables de l'acord.

Un dels principals objectius de la col·laboració és la consolidació i la dinamització de la campanya «Clubs de lectura, entre línies», una iniciativa impulsada per la Fundació Bromera el 2019. Actualment, més d'un centenar de biblioteques públiques coordinen clubs de lectura en valencià, «una forma excel·lent de difondre la nostra literatura i crear nous lectors i lectores en aquesta llengua», ha explicat la directora de la Fundació Bromera, Rosa Mengual.

Per part seua, la presidenta del COBDCV, Amparo Pons, ha assegurat que la signatura del conveni és «un pas avant per consolidar aquesta aliança i crear un marc d'acció conjunt per al futur», al mateix temps que ha destacat que la Fundació Bromera «sempre ha confiat en els professionals bibliotecaris valencians».

La primera de les activitats que organitzaran totes dues entitats en col·laboració és el #SeminariEntreLínies2, una jornada formativa sobre clubs de lectura i foment lector dirigida a biblioteques i professionals del sector del llibre, que tindrà lloc el divendres 4 de febrer a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.