Un dels professors acusats d'«adoctrinament» afirma que Ciudadanos «continua intoxicant» a Canet de Mar

L'exdocent de l'IES de Sant Andreu de la Barca envia una demolidora carta oberta al partit d'Arrimadas

per NLV

Llengua, Política

L'escola Turó del Drac de Canet de Mar |  Jordi Pujolar | ACN
L'escola Turó del Drac de Canet de Mar | Jordi Pujolar | ACN

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Després del primer d'octubre del 2017, es va produir des de mitjans de comunicació i partits polítics un atac contra el professorat de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (el Baix Llobregat), al qual van acusar d'«adoctrinar». La pressió va ser de tal magnitud que molts dels membres del claustre van canviar de centre. El cas continua encara en via judicial. Quatre anys després, el nou portaveu de Ciudadanos a l'Ajuntament de Sant Andreu  de la Barca, Xavier Pla, reconeix que no va haver-hi «adoctrinament».

Ara que una altra escola, la de Canet de Mar (el Maresme), està sotmesa a una situació similar, l'exdocent d'El Palau, Josep Lluís del Alcázar i Fabregat, adreça una carta oberta a Xavier Pla en la qual recorda què van significar les falses acusacions de Ciudadanos per al professorat i la comunitat educativa.

La missiva explica que el portaveu de Ciudadanos al municipi del Baix Llobregat ha dit en unes declaracions que «no va haver-hi adoctrinament, va ser un malentès». Tanmateix, «no es va retirar cap denúncia i es va orquestrar una campanya mediàtica terrible contra el professorat de l’Institut i, per extensió, contra tota l’escola pública de Catalunya, de la qual el seu partit va ser part significada», assevera Del Alcázar. 

A més, assegura que Ciudadanos «va arribar a humiliar els i les alumnes, qüestió d’extrema gravetat», i «va criminalitzar sense escrúpols el professorat». D'aquesta manera, l’exlíder del partit Albert Rivera, i l’actual líder, Inés Arrimadas, van usar «l'A por ellos» per assenyalar «directament els i les docents acusades i difamades», i això «va provocar immediatament assetjaments i pintades a les parets de l’institut». Pràctica que està patint ara l’escola de Canet de Mar.

Per tant, continua, és «imperdonable que frivolitzi i minimitzi el mal causat» i, més encara, quan «el malson encara no ha acabat», ja que l’arxivament de les causes és provisional «per si els hi convé [a Ciudadanos] tornar a la campanya d’intoxicació» contra l’escola pública catalana.

Per això, demana que aquest canvi d’argumentari es compartisca amb la direcció de Ciudadanos i que el regidor del partit aclarisca de primera mà la realitat del centre. També exigeix que el govern municipal es posicione amb «una declaració pública de reparació del professorat i el centre» després de tant de temps estar en el punt de mira.

Finalment, en referència a l'escola de Canet de Mar, Del Alcázar afirma que «ja tenim allà un nou Palau, amb tot el circ mediàtic en marxa, pel rebuig a la sentència del 25% de classes en castellà». «Perquè la croada contra l’escola catalana és part de l’ADN de Ciudadanos», rebla.

«I, sobretot, fora de Catalunya, dona resultats i vots... Però compte amb aquesta estratègia, que de tant atiar el foc al final es poden quedar curts i acabar devorats per Vox», conclou l'exprofessor de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca.