L'Ajuntament de Xàtiva llança un joc sobre els Borja només en castellà

La web per participar-hi no ofereix versió en valencià

per NLV

Llengua

L'Ajuntament de Xàtiva llança un joc sobre els Borja només en castellà
L'Ajuntament de Xàtiva llança un joc sobre els Borja només en castellà

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L’Ajuntament de Xàtiva (la Costera), a través de la Regidoria de Turisme, ha llançat una campanya promocional per incentivar el turisme i l’activitat comercial i hostalera al municipi que, a més de la publicitat institucional, inclou accions d’animació al carrer i el joc «L’Enigma dels Borja», per a participar en el qual s'ha d'accedir a una web que només ofereix informació en castellà.

Segons ha comunicat l'Ajuntament, des del cap de setmana passat, el joc «permet als participants descobrir el ric patrimoni que atresora Xàtiva d’una manera diferent i divertida». D'aquesta manera, dos animadors socioculturals caracteritzats amb vestits del Renaixement expliquen «la temàtica del joc interactiu, i alhora presencial», que consisteix en «un recorregut a peu per punts emblemàtics de la ciutat on els participants hauran de desxifrar una endevinalla per poder resoldre l’enigma en qüestió».

Alguns dels llocs d’interés que recorre «L’Enigma dels Borja» són la Casa Natalícia d’Alexandre VI, l’església de Sant Pere, el retaule de la Casa Artigues o la Col·legiata Basílica de Santa Maria, llocs tots vinculats al llinatge dels Borja o amb presència de referències a la universal nissaga xativina.

Per entrar en el sorteig d’un premi de 200 euros, que es poden utilitzar als comerços i establiments hotelers de la ciutat que s’hagen sumat a la campanya, a més d’una visita guiada al castell i una visita en tricicle elèctric, les persones interessades han de resoldre les deu endevinalles i l'enigma a la web indicada, que no té versió en valencià.

Malgrat que Xàtiva Turisme va anunciar a Twitter el joc en valencià el passat 14 de desembre, no hi ha cap indicació per accedir-hi a la proposta en la nostra llengua. El dia 17, en un altre tuit, només hi apareixia l'enllaç de la web en castellà. Per intentar esbrinar-ne els motius, Nosaltres La Veu s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament de la capital de la Costera, l'Oficina de Turisme i l'empresa adjudicatària dels Serveis de Promoció Turística de Xàtiva, que ha organitzat la campanya, però fins ara no ha obtingut cap resposta aclaridora.