El valencià, llengua oficial de les festes de Castelló de la Plana als nous estatuts

A més, tots els òrgans hauran de ser paritaris

per NLV

Societat, Llengua

El valencià, llengua oficial de les festes de Castelló de la Plana als nous estatuts
El valencià, llengua oficial de les festes de Castelló de la Plana als nous estatuts

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El consell rector del patronat municipal de Festes de Castelló de la Plana ha aprovat aquest divendres per majoria, amb els vots en contra de PP i Vox, la proposta dels nous estatuts reguladors del patronat i la seua elevació a junta de govern local.

Aquests estatuts, en substitució dels aprovats el 2012 i corregits el 2013, contemplaran el valencià com a llengua oficial de les festes de la capital de la Plana Alta. A més, tots els òrgans hauran de ser paritaris, destaquen en un comunicat els edils de Festes, Omar Braina, i Feminisme i Cultura, Verònica Ruiz.

En general, els nous estatuts pretenen adaptar la configuració del patronat a la realitat social i normativa actual, aclarir i concretar el paper i funcions dels òrgans i corregir algunes disfuncions en el seu funcionament.

Al marge dels estatuts, les festes de la Magdalena concentren el gruix dels comptes del patronat municipal de festes per al 2022, un pressupost que ascendeix a 2,1 milions d'euros dels quals l'aportació de l'Ajuntament és d'1,6 milions. La xifra total suposa més d'1,1 milions més respecte al del 2021, en el qual no hi ha hagut actes.

És un dels quatre organismes autònoms de l'Ajuntament de Castelló de la Plana que ja tenen els seus comptes aprovats, per un total de 10,2 milions. «Avancem així per tindre com més prompte millor el pressupost municipal del 2022, que contribuïsca a reactivar Castelló i a seguir pal·liant els efectes socials i econòmics de la COVID», afirma l'alcaldessa, Amparo Marco.

Durant aquesta setmana s'han aprovat els comptes en els consells rectors del patronat municipal de festes, el d'esports, el de turisme i el del consorci del pacte local per l'ocupació.

En concret, el del patronat municipal de turisme ascendeix a un total d'1,3 milions d'euros, quasi tot aportació municipal, enfront del pressupost d'1.098.770 euros del 2021. Per al d'esports, la quantia per al 2022 s'eleva a 6 milions d'euros, amb una aportació municipal de 5,1 milions, enfront dels 5,86 milions d'enguany. I el consorci del pacte per l'ocupació concentra un total de 857.258 euros, el 100% d'aportació municipal, enfront del pressupost de 949.543 euros per al 2021.